Поради батькам "Як уберегти дитину від небезпечних ігор в соціальних мережах"

Про матеріал
Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків. Ця публікація є дуже актуальною в умовах сьогодення. Матеріали взято з сайту https://rubryka.com/en/article/tiktok-tabletky/amp/
Перегляд файлу

Як уберегти дитину

від небезпечних ігор в соціальних мережах

Батьки! Будьте пильні!

Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків. Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку онлайн. Нагадайте дітям про важливі правила користування Інтернетом і соціальними мережами: не спілкуватися з незнайомцями, не повторювати дії, які пропонуються в мережі. Поясніть, що "розваги" онлайн несуть небезпечні, а часом - незворотні наслідки в реальному житті!

Якщо дитина користується мережею Інтернет, зареєстрована в соціальних мережах, батькам важливо дотримуватися таких правил:

  1.     Зверніть увагу на сторінку дитини: на псевдонім, аватарку (головну фотографію профілю), відкритість або закритість аккаунта, групи, до яких належить підліток, а також на те, чим наповнена сторінка: відеозаписи, фотографії та друзі. Якщо профіль сторінки закритий навіть від вас, постарайтеся акуратно з'ясувати, з якої причини.
  2.     Незалежно від віку дитини використовуйте програмне забезпечення, що допомагає фільтрувати і контролювати інформацію, але не покладайтеся повністю на нього. Ваша увага - головний метод захисту дитини.
  3.     Перевірте, з якими іншими сайтами пов'язаний соціальний сервіс вашої дитини. Сторінки можуть бути безпечними, але можуть і містити посилання на небезпечні або небажані сайти.
  4.     Заохочуйте дітей повідомляти про все дивне і не дуже гостро реагуйте, (через побоювання втратити доступ до Інтернету діти не говорять батькам про проблеми, а також можуть почати використовувати Інтернет потай від батьків, наприклад, вночі) .
  5.     Будьте в курсі мережевого життя дитини. Цікавтеся, хто їх друзі в мережі та реальними друзями.
  6.     Постарайтеся захистити своє чадо від новин про небезпечні ігри, які можуть загрожувати життю. Подібна інформація може пробудити інтерес та бажання спробувати подібне.

 

Матеріали взято з сайту https://rubryka.com/en/article/tiktok-tabletky/amp/