Посібник "Цікавинки для кожної дитинки" 4 частина

Про матеріал
В даному посібнику перевіряємо і збагачуємо знання дітей про овочі ,фрукти,ягоди,квіти і лікарські рослини. Вчимо відгадувати загадки,визначати перший і останній звук у слові. Посібник створений для розвитку уваги,мислення,мовлення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Розподіли на три групи: овочі, фрукти та ягоди2. Словесна впраа “ Що можна їсти в сирому вигляді,а що необхідно приготувати ”3. Вправа “ Опиши овоч,фрукт, ягоду”4. Назви перший і останній звук”5. Зробіть звуковий аналіз слів6. Відгадування загадок Під землею народиласьІ для борщику згодилась. Мене чистять, ріжуть, труть,Смажать, варять і печуть.(Картопля)Хто хустиночку свою. Влітку покриває?І по двадцять хустин. На голівці має?(Капуста)Лампочка вгорі висіла,Стала смачна, пожовтіла. Діти лампочку зірвали,З апетитом скуштували.(Груша)Народжується з квітки,Його всі люблять дітки,Заліза в нім багато,Рум'яне і хрустке. А ну, скажіть, малята,То що ж воно таке?(Яблуко)Лист різний із оксамита, Соком ягідка налита. А для хворої дитини Кращі ліки – чай з …(Малини)Під ногами у саду Стиглу ягідку знайду. Треба низько нахилиться, Щоб зірвати … (Полуницю)Не гіркий і не солоний,А солодкий і червоний. Як же зветься цей товстун?Здогадалися? …(Кавун)На лозі, росою вмиті,зріли грона соковиті. В сонця силоньку черпали,золотистим соком стали.(Виноград)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. Визнач що росте на городі,а що в саду?2. Вправа “Впізнай за описом”3. Назви перший.останній звук.4. Виконайте звуковий аналіз слів5. Вправа “Утворіть множину”6. Складання речень з певним словом7. Дидактична гра “Зваримо борщ,компот”

Номер слайду 5

Назви сік,компот

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1. Знайдіть і назвіть декоративні,лікарські рослини.2. Вправа “ Впізнай за описом ”3. Назвіть перший і останній звук.4. Зробіть звуковий аналіз слів5 Завдання “ Порахуй скільки квітів у букеті”

Номер слайду 9

Номер слайду 10

1. Збагачувати словник дітей назвами польових (мак,ромашка,цикорій,звіро-бій, кульбаба,волошка,і лісових квітів (конвалія, підсніжник,шафран)2. Словесна вправа “ Опиши улюблену квітку ”4. Вправа “ Назви перший,останній звук ”5. Зроби звуковий аналіз слова6. Складіть речення з заданим словом

Номер слайду 11

Цікавинки для кожної дитинки 4 частина. Kurteeva V

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку