Мобільні додатки з математики, геометрії та алгебри.

Математика – один із найважливіших і найважчих предметів у школі. Однак, він може бути простим і веселим, а все завдяки тематичним мобільним додаткам. Діти зможуть покращити свої математичні навички, використовуючи ці ресурси як альбоми для креслень, задачники та навіть персональних консультантів.

Ми пропонуємо огляд програм для різних вікових категорій, що розвинуть математичні здібності школярів та стануть в нагоді учителю.

«Geogebra Classic» – креслення без олівця

Все ще будуєте фігури та графіки у зошиті? З «Geogebra» креслити можна просто на планшеті або у комп’ютері! Адже за допомогою програми можна створити інтерактивні геометричні конструкції, графіки функцій, таблиці, а також проаналізувати пов’язану з ними статистику.

«XSection» – акробатика просторової уяви

Для чого нам потрібна геометрія? Найперше – для розвитку просторового мислення. Саме над розвитком цього вміння і працює «XSection». Коли ми зображуємо фігури на папері, то переносимо тривимірні тіла у двовимірний простір, що не завжди легко уявити новачку, який лише починає вивчати геометрію. Звідси і проблеми з вивченням предмету. 

Додаток містить набір задач, які неможливо вирішити, не перенісши двовимірне зображення багатокутника у тривимірний простір. А ще програма не дозволить вам створити «неможливий» об’єкт, що є однією з найпоширеніших помилок учнів. 

Основні теми завдань: призми, куби, паралелепіпеди, піраміди, тетраедри, діагоналі багатокутників, діагональний переріз, паралельні та центральні проекції, метод внутрішньої проекції та ін. Також програма має глосарій з геометричними термінами, наявні покрокові інструкції.

«Kids Numbers and Math Lite» – математика для наймолодших

Чудовий додаток для наймолодших школярів, які тільки  починають вчитися лічити, знайомляться з цифрами та вивчають таблицю множення. Програма дає базові знання з математики, а щоб дітям було простіше, вона розподілена на кілька категорій: «Вивчення чисел» (можна англійською), «Лічимо подумки», «Найбільше і найменше число» (порівняння чисел), «Додавання і віднімання». 

Додаток пропонує ігрові завдання, що поступово ускладнюються. Таким чином, гру можна використовувати як задачник, протягом навчального року просуваючися від елементарних рівнянь до більш складних. 

«Math Kids» – рахуймо та колекціонуймо!

Додаток точно сподобається дітям, адже за виконання вправ вони отримають наліпки та зможуть переглянути веселі сценки. За швидке та правильне виконання завдання діти набирають зірки, які можна обміняти на яскраві картинки. Отже, виконання завдань має мету – колекціонування картинок, чи навіть змагання між однокласниками «хто більше збере». 

Комплекс вправ має три рівні складності:

  • «Легкий» – містить рівняння на додавання й віднімання у межах 20;
  • «Середній» – аналогічні вправи у межах 100;
  • «Складний» – задачі на множення і ділення.

У додатку ви також знайдете набір невеликих (але дуже цікавих!) говоломок, які містять завдання на порівняння чисел або груп об’єктів, створення власних математичних задач шляхом переміщення цифр та символів екраном, мініконтрольні, підрахунок об’єктів, що дозволяє скласти пазл тощо.

Також «Math Kids» має функцію контролю, що дозволяє батькам або вчителю відслідковувати прогрес дитини, змінювати рівні складності та переглядати табелі успішності.

«MalMath» – тим, хто відстає від класу

На відміну від програм, що здатні вирішити задачу за вас, «MalMath» просто показує кроки її розв’язання. Таким чином, коли учень не знає, як же впоратися зі складною задачею, він може використати програму у якості персонального консультанта. Звісно, найкориснішим додаток буде для дітей, що дійсно хочуть розібратись, а не отримати рішення без зусиль.

Також додаток виконує функцію генератора випадкових задач у декількох категоріях (алгебра, геометрія, тригонометрія, логарифми) та рівнях складності.

«Quick Brain» – з кожним питанням складніша

Додаток для тренування концентрації, математичних здібностей, пам’яті та усного ліку. Мета учня у «Quick Brain» – отримати якомога більше правильних відповідей за певний проміжок часу. Діти можуть змагатись один з одним, влаштовуючи швидкі, утім напружені розважальні вікторини. 

Додаток містить вправи на складання додавання, множення й ділення, а також ідеально підходить для коротких ігрових перерв у класі.

Застосування цих додатків внесе розмаїття у ваш урок, покращить мотивацію учнів, допоможе відволіктися, щоб знову повернутися до роботи і досягти поставленої мети!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter