Жартівлива добірка справ, які ви ще обов'язково встигнете зробити!

31 грудня вже майже на порозі, рік добігає кінця, а скільки всього ще потрібно встигнути! У жодному разі не треба тягнути незавершені справи у 2019 рік, тим більше, що час для наведення ладу ще є!

1. Скласти список подарунків

В ідеалі, ви мали б уже придбати всі подарунки для близьких та колег. Але ж ми з вами чудово розуміємо, що шалений передноворічний графік, необхідність встигнути провести безліч контрольних та виставити всі оцінки просто не залишають часу на щось інше. Але подарунок – це спосіб виказати близьким людям свою любов та увагу. Тож, якщо ви ще не встигли обрати сувеніри, мерщій до магазину!

2. Скласти список головних досягнень року

Для чого? Це не просто аналіз поставлених раніше цілей та власної продуктивності, хоча і про це також не варто забувати. Це ще й можливість зайвий раз пригадати свої успіхи за рік, подумати про чудові моменти, важливі ситуації та цікавих людей. Згадайте, як проходили відкриті уроки, батьківські збори чи шкільні свята. Пригадайте успіхи учнів, яким так раділи, та досягнення тих, хто вже закінчив школу. Такий підхід допоможе вам цінувати будь-який досвід і запам’ятати кожний момент.

3. Сформулювати цілі на наступний рік

І не треба пригадувати всім відоме прислів’я «Хочеш насмішити Бога – розкажи йому про свої плани». І тим більше не варто налаштовуватися на ще один звичайний учительский рік, у якому буде місце лише для планів-конспектів, уроків, атестацій, педрад та батьківських зборів. Усе залежить лише від вас! Списки цілей та бажань дійсно працюють, головне – правильно їх скласти. Просто передбачте у них такі пункти:

  • що я хочу мати;
  • де я хочу побувати та що побачити;
  • чому я хочу навчитися;
  • з ким я хочу познайомитися.

Мрієте особисто поспілкуватися з Міністром освіти чи відвідати знані освітянські конференції? Бажаєте набути педагогічного досвіду за кордоном чи просто непогано там відпочити? Мрійте та не обмежуйте себе!

4. Прикрасити не тільки кабінет, але і свій дім

Упевнені, що свій шкільний кабінет ви причепурили ще на початку грудня, ще й залучили до цієї чудової справи учнів. А от як справи з власною домівкою? Чи не збираєтеся ви часом витягти ялинкові прикраси аж 31 грудня? Про новорічний настрій треба подбати заздалегідь, а не в останню мить. Тож не тягніть, гірлянди вже зачекалися!

5. Написати щире новорічне побажання у соцмережах

Від усієї душі! Подякуйте за цей рік та побажайте всім (і собі!) добра в прийдешньому році. Всім вашим рідним, друзям, знайомим та колегам буде приємно. А головне – не доведеться телефонувати кожному окремо!

6. Подякувати всім, хто був поруч

І навіть директору та завучу. А тим більше – близьким, які завжди були поруч і допомагали у будь-яких ситуаціях. І не треба думати, що вони апріорі знають, наскільки ви їм вдячні. Напевно, що знають, але нагадати про це ніколи не буде зайвим!

7. Подякувати собі

Адже саме завдяки вашим зусиллям цей рік видався таким чудовим не тільки для вас, а й для оточуючих. Це ви віддано поспішали до школи, навчали учнів та давали їм цінні поради, допомагали колегам, їздили на курси та семінари, встигали приділити час родині та друзям, і ще багато іншого! Це все зробили ви. І це неймовірно!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter