Декілька цікавих ідей для оформлення класу Нової української школи.

Пізнавальний осередок – це, безперечно, найголовніша зона будь-якого класу Нової української школи. Саме тут діти робитимуть свої перші кроки у світі нових знань. І саме тому вони мають почуватися зручно та невимушено. Отже, оформленню цієї зони варто приділити максимум уваги.

У першу чергу вам потрібні зручні парти для ваших першачків. Якими вони будуть? У МОН дають чіткі рекомендації з цього приводу. Парти мають бути ергономічними, безпечними, міцними і мати естетичний зовнішній вигляд. Детальніше про вимоги до меблів (розмір, форма, вага, колір) можна дізнатися з офіційного наказу МОН

До речі, а ви вже замовили нові парти? А чи привезли їх вже до школи? Пишіть у коментарях!

Дошка - не лише для вчителя. Так, ви можете писати на ній дату та тему уроку, все як раніше. Але також дошка стає простором для учнів! Вони можуть розміщувати тут власні малюнки або презентувати проекти. Звісно, ідеальним доповненням до звичайної дошки стане мультимедійна, їх можна повісити поруч.

До речі, а як у вас справи із забезпеченням мультимедійними пристроями?

Також осередок пізнавальної діяльності може включати в себе науково-дослідницьку зону з невеликим куточком живої природи. Тут можна розмістити приладдя, необхідне для дослідів (склянки, коробки, мікроскоп, барвники тощо), шухляди для зберігання матеріалів та інше. І саме тут можна розташувати горщики з рослинами, за якими діти доглядатимуть.

Саме тут краще за все повісити плакат чи стенд з розкладом уроків – у такому разі він завжди буде у дітей перед очима, отже, вони нічого не забудуть та не переплутають. А от щоб розклад запам’ятався краще, він має бути нестандартним, з яскравими елементами.

Ще у пізнавальному осередку можна розмістити іншу інформацію, яка так чи інакше стосується життя классу. Наприклад, календар важливих дат та позаурочних чи загальношкільних заходів. А також стенд з новинами класу та інформацією про те, хто з учнів цього дня буде помічником учителя.

Не забудьте прикрасити стіни! Але оскільки осередок призначений для пізнавальної діяльності, оздоблення має бути пов’язане з темою вивчення. Почався тематичний тиждень «Моє довкілля»? Прикрасьте стіни картками зі словами, які треба вивчити, світлинами природи, зображеннями дерев та рослин, опалим листям тощо.

А як ви підготували до навчального року осередок пізнавальної діяльності?

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter