Новини

Маємо симптоми Ренесансу: Оксен Лісовий розповів про стан української освіти

На першому плані зараз безпека та відновлення освітнього процесу, наголосив під час виступу на Форумі якості освіти 2023 міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

«Коли ми говоримо сьогодні про майбутнє освіти, то ми говоримо про політичну волю, яку має керівництво держави. І ця політична воля виражена в тому, що освіта пріоритезується і виводиться на один із ключових пріоритетів. Тобто, дослівно повторю: пріоритет № 2 — це освіта».

                     Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Пріоритет № 1 — це оборона, наголосив очільник МОН. Проте освіта також починаєте виходити на передній план. І цей рівень важливості зокрема виражається в бюджеті на 2024 рік. За словами Оксена Лісового, заради оборони держава багато чим пожертвувала, і видатками на освіту теж, проте зараз «ми маємо по суті симптоми Ренесансу». 

Так, у новому бюджеті закладено 1,5 млрд грн на реформу НУШ, на 1 млрд грн збільшується бюджет на шкільні укриття, 1,5 млрд грн виділено на друк підручників. Також виділено субвенції на модернізацію шкільного харчування та закупівлю автобусів. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter