Новини

Майже 90% шкіл України продовжують працювати в умовах воєнного стану

Зараз освітній процес триває у 12 тис. ЗЗСО, а це майже 90% від загальної кількості шкіл, що працювали до початку повномасштабного вторгнення. Про це розповів під час брифінгу в Українському медіа-центрі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Він також розповів, що внаслідок бойових дій було зруйновано близько тисячі українських ЗЗСО, а понад 450 зараз знаходяться на тимчасово окупованій території. В результаті цього 81 тис. школярів, які були вимушені покинути свої домівки, продовжили навчання в інших регіонах. Сергій Шкарлет нагадав, що діти, які приїхали з тимчасово окупованих чи небехпечних областей, можуть ба бажанням одного з батьків долучитися до навчання в будь-якій школі. 

Міністр додав, що українські діти також можуть продовжують навчання за кордоном зі своїми вчителями або онлайн. Крім того, незважаючи на російську агресію, в Україні продовжують працювати 2,5 тис. дитсадків.

«Це дуже важливий внесок у економіку, адже функціонування закладів дошкільної освіти надають батькам можливість працювати та платити податки».

                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter