Огляд курсів підвищення кваліфікації від «На Урок».

Дистайнційне навчання давно стало звичним явищем для українських шкіл. Учителі опанували і продовжують опановувати різноманітні онлайн-сервіси, шукають цікаві прийоми роботи, вивчають нові технології та закордонний досвід. Адже світ не стоїть на місці, а дистанційна освіта невпинно розвивається. Ще б пак, адже вона має чимало переваг та відкриває безліч можливостей для ефективного навчання. Утім, організація ефективного освітнього процесу в умовах дистанційки потребує врахування багатьох деталей. І для того, аби зробити це, освітянам важливо постійно розвиватися та підвищувати кваліфікацію. 

Онлайн-курси підвищення кваліфікації, присвячені особливостям організації дистанційного навчання, розроблені відповідно до норм законодавства. Нормативні документи, якими регламентовано напрями навчання: 

Для кого: керівники закладів освіти, педагогічні працівники, вчителі, які забезпечують впровадження нових Державних стандартів повної загальної середньої освіти, класні керівники.

Форма організації навчання вчителів: дистанційна. 

Засоби діагностики успішності навчання: тестові завдання, самостійна робота, виконання творчих завдань. 

Доступ до навчальних матеріалів: безкоштовний.

Документ про підвищення кваліфікації: свідоцтво, яке повністю відповідає вимогам чинного законодавства.

Інклюзивна освіта в умовах дистанційного та змішаного навчання

Організація ефективного та комфортного для всіх учасників освітнього процесу дистанційного навчання має свої нюанси. Особливо, коли йдеться про роботу з учнями з ООП. Для створення максимально сприятливих умов важливо розуміти ключові поняття у сфері інклюзивної освіти, знати та використовувати інноваційні методи і технології роботи, вміло адаптувати і модифікувати освітнє середовище та навчальні програми тощо. Із усіма цими нюансами ви розберетеся завдяки курсу Сергія Зайцева «Інклюзивна освіта в умовах дистанційного та змішаного навчання».

Про курс: пропонований курс стане у пригоді всім педагогам, які працюють із дітьми з ОПП та прагнуть якнайкраще організувати процес дистанційного і змішаного навчання.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Дистанційне навчання. Цей модуль присвячено розбору всіх нюансів дистанційного навчання, зокрема санітарним вимогам та особливостям проведення онлайн-занять, функціоналу асистента вчителя, використанню сучасних додатків та проведенню оцінювання. 
  • Змішане навчання. Під час навчання ви опануєте всі таємниці ефективної організації змішаного навчання. Автор розкаже про вплив такого освітнього процесі на дітей з ООП, розбере його складники і переваги. А також – поділиться дієвими технологіями змішаного навчання та оцінювання навчальних досягнень. 

Тривалість/обсяг: 30 годин / 1 кредит ЄКТС

Онлайн-тестування у школі

Онлайн-тестування – це сучасний і водночас неймовірно зручний інструмент для оцінювання знань учнів та мотивації до навчання. Він дозволяє зробити освітній процес цікавим та інтерактивним, до того ж – обернути використання смартфонів на уроках на користь. Про те, як опанувати цей сучасний інструмент, розповідає у своєму курсі «Онлайн-тестування у школі» Любов Цукор. 

Про курс: Пропонований курс на прикладі сучасного безкоштовного сервісу онлайн-тестів «На Урок» допоможе вчителям розібратися із усіма нюансами та можливостями онлайн-тестувань.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Теоретичні засади використання онлайн-тестів у роботі вчителя. Перший модуль присвячено огляду ролі тестування в освітньому процесі. Лекторка розбирає переваги та недоліки інструменту, а також – український і світовий досвід роботи з ним.  
  • Практика використання онлайн-тестів у навчально-виховному процесі. Під час навчання ви дізнаєтеся більше про онлайн-тести «На Урок», а також розберете особливості їхнього використання на різних етапах занять, у виховній роботі, під час проєктного навчання тощо. 
  • Робота з ресурсом онлайн-тестів «На Урок». Цей модуль присвячено всім етапам роботи з сервісом онлайн-тестування. Ви дізнаєтеся, як створити тест, відредагувати його, додати зображення, задати як домашнє завдання, опрацювати результати тощо. 

Тривалість/обсяг: 24 години / 0,8 кредиту ЄКТС

Підтримка та розвиток емоційного інтелекту в умовах навчання онлайн

Хоча ми відчуваємо різноманітні емоції постійно, аналізувати та контролювати їх, а тим паче, розуміти, що відчувають інші, вміють не всі. Проте емоційний інтелект – тобто здатність до усвідомлення та розуміння власних емоцій і емоцій оточення, керування емоційним станом та своєю реакцією на поведінку інших – в нашому глобалізованому світі став однією з найважливіших навичок сучасності. Саме розвинений ЕІ допомагає досягти успіху й самореалізуватися. Про те, як сформувати ці навички в учнів, ви дізнаєтеся, пройшовши курс Віри Пустовалової «Підтримка та розвиток емоційного інтелекту в умовах навчання онлайн».

Про курс: Цей курс орієнтований на педагогів, які прагнуть розвивати емоційний інтелект своїх учнів, а також отримати дієві стратегії роботи, зокрема й в онлайн-форматі.  

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Теоретичні основи емоційної взаємодії онлайн. У межах модуля авторка курсу говоритиме про сучасний стан дистанційного навчання, а також – про те, яку роль грає емоційний та чуттєвий досвід у розвитку ЕІ.
  • Організація освітнього середовища з урахуванням особливостей підтримки і розвитку емоційного інтелекту. Під час навчання ви розберетеся із чинниками розвитку ЕІ саме в освітньому середовищі. Крім того, дізнаєтеся, як впливає на цей процес учитель. 
  • Практичні рекомендації щодо організації уроку в умовах навчання онлайн з урахуванням чинників розвитку емоційного інтелекту в освітньому середовищі. Третій модуль курсу присвячено практичним порадам щодо роботи з розвитку ЕІ на різних етапах заняття. 

Тривалість/обсяг: 30 годин / 1 кредит ЄКТС

Як створювати якісний навчальний відеоконтент: поради для педагогів

Онлайн-ресурси стали фактично невідʼємною частиною сучасного освітнього процесу. І це чудово, адже вони здатні стати справжніми помічниками вчителя! Зокрема, з їхньою допомогою освітяни можуть створювати різноманітний відеоконтент. Ні, це не так складно, як може здатися на перший погляд. Головне – знати, з чого та як почати. Про те, як опанувати інструменти роботи з відео та створити матеріали, які зацікавлять дітей, розповідає у своєму курсі «Як створювати якісний навчальний відеоконтент: поради для педагогів» Ліана Корнієнко. 

Про курс: пропонований курс стане у пригоді всім учителям, які мають на меті навчитися створювати оригінальний і сучасний відеоконтент, який допоможе зробити заняття цікавішими. 

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Підготовка до створення навчального відео. У першому модулі авторка курсу розбирає типи навчальних відео та алгоритми їхнього створення. Крім того, вам розкажуть, без якого обладнання для створення відео не обійтися. 
  • Відеозйомка та дизайн відеоконтенту. Під час навчання ви дізнаєтеся багато цікавого про нюанси правильної зйомки, про те, як створити прев’ю для відео тощо. Також ви отримаєте перелік сайтів для наповнення та урізноманітнення дизайну відео.
  • Сервіси для створення унікального відео. Під час роботи ви розберте, як записати скринкаст та створити відеопрезентацію у PowerPoint. Також авторка курсу надасть список сервісів для створення анімацій.
  • Як залучити здобувачів освіти до створення навчального відео. Модуль присвячено особливостям організації роботи учнів зі створення відео.
  • Монтаж відео. У межах навчання ви дізнаєтеся, як обрати програму для відеомонтажу, а також розберете нюанси безпосередньо процесу монтажу.

Тривалість/обсяг: 30 годин / 1 кредит ЄКТС

Компетентнісний підхід до вивчення предметів мовно-літературної галузі: проблеми, особливості, реалізація

Динамічний розвиток суспільства потребує дійсно ефективних рішень для освітнього процесу, які допоможуть підготувати школярів до реального життя. Одним із них є компетентнісний підхід. Як органічно застосовувати його в навчанні? Саме про це розповідає у своєму курсі «Компетентнісний підхід до вивчення предметів мовно-літературної галузі: проблеми, особливості, реалізація» Олеся Тєлєжкіна. 

Про курс: Пропонований курс стане у пригоді всім педагогам, які прагнуть опанувати компетентнісний підхід до навчання та навчитися ефективного використовувати сучасні техніки й онлайн-інструменти.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Компетентнісний потенціал мовно-літературної освітньої галузі. У пропонованому модулі авторкою розглядаються предметні компетентності з мови та літератури. Також увагу приділено компетентнісному потенціалу мовно-літературної галузі.
  • Ігрові технології як інструмент формування ключових компетентностей. Під час навчання ви розберетеся з різновидами навчальних ігор, а також – детально розглянете можливості їхньої реалізації на уроках мови та літератури. 
  • Рефлексивно-предметні технології як запорука формування навичок навчання впродовж життя. У межах цього модуля авторка курсу говорить про важливість рефлексивного підходу під час навчання. Ви дізнаєтеся більше про сутність рефлексії та розберете, які існують її види. 

Тривалість/обсяг: 30 годин / 1 кредит ЄКТС

Навчання на наших курсах буде для вас неймовірно цікавим та водночас дуже зручним. Усе просто: для початку виберіть найцікавіший та найбільш потрібний у роботі курс (аби спростити пошук, радимо скористатися фільтрами), а наступним кроком зареєструйтеся та ознайомтеся із програмою підвищення кваліфікації. Як зареєстрований учасник ви матимете повний доступ до всіх навчальних матеріалів, також для вашого комфорту передбачена можливість самостійно керувати навчальним часом і стежити за власним прогресом. Окрім того, ви завжди можете поставити запитання автору курсу та поспілкуватися із іншими учасниками в чаті. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter