Огляд курсів підвищення кваліфікації від «На Урок».

Знання іноземних мов відкриває безліч можливостей. Зрештою, наш світ зараз настільки глобалізований, що без вміння спілкуватися бодай однією іноземною мовою обійтися вкрай складно. І хоча вивчити, наприклад, англійську, можна в будь-якому віці, починати краще все ж із дитинства. Давно доведено, що дітям простіше опанувати іноземну, до того ж вивчення ще однієї мови неабияк розвиває мозок, покращує знання рідної, розвиває толерантність до інших культур і не тільки. 

Для того, аби допомогти дітям легко опанувати іноземну мову, важливо використовувати ефективні методи і прийоми роботи, які не тільки допоможуть здобути й закріпити нові навички, а й мотивувати учнів до подальших досягнень. І для цього освітянам украй важливо постійно розвиватися та підвищувати кваліфікацію. 

Онлайн-курси підвищення кваліфікації, присвячені формуванню в учнів ключових компетентностей, зокрема і спілкування іноземними мовами, визначених ч. 1 ст. 12 Закону України «Про освіту», розроблені відповідно до норм законодавства. Нормативні документи, якими регламентовано напрями навчання: 

Для кого: керівники закладів освіти, педагогічні працівники, вчителі, які забезпечують впровадження нових Державних стандартів повної загальної середньої освіти, класні керівники.

Форма організації навчання вчителів: дистанційна. 

Засоби діагностики успішності навчання: тестові завдання, самостійна робота, виконання творчих завдань. 

Доступ до навчальних матеріалів: безкоштовний.

Документ про підвищення кваліфікації: свідоцтво, яке повністю відповідає вимогам чинного законодавства. 

Make your student speak

Вивчення іноземної мови, зокрема англійської, це складний і довгий процес, що потребує дисципліни та відповідальності. Але у ваших силах допомогти дітям отримати необхідні знання швидко й у цікавому форматі. Про те, як саме це зробити, ви дізнаєтеся із курсу Юлії Беспятової «Make your student speak».

Про курс: пропонований курс покликаний допомогти вам розвинути в учнів чудові навички говоріння. У процесі навчання ви розберете, як створювати дієві вправи, які технології роботи варто застосовувати в конкретних ситуаціях, як налагодити постійний зворотний звʼязок та, звісно, як зробити освітній процес ефективним на 100%. 

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Importance of Speaking in Language Learning. У цьому модулі лекторка зосереджує увагу на важливості розвитку навичок говоріння та на тому, як впливають на них зовнішні фактори, наприклад, навколишнє середовище, вік дітей, їхня впевненость у власних силах тощо. 
  • Understanding Student Needs. Другий модуль присвячено ключовим потребам учнів, що виникають під час навчання. Ви отримаєте поради, які допоможуть оцінити рівень знань дітей та побудувати роботу відповідним чином. 
  • Developing Speaking Activities. У цьому модулі авторка курсу розкриває таємниці створення мовленнєвих активностей для школярів. 
  • Providing Effective Feedback. Під час навчання ви дізнаєтеся, як забезпечити надання учням ефективного зворотного зв’язку, який буде не лише інформативним, а й мотивуватиме їх до подальшого розвитку. 
  • Building a Speaking-Friendly Classroom. На ефективність навчання впливає чимало факторів, зокрема і навколишнє середовище. Під час навчання ви отримаєте важливі поради зі створення дружньої та сприятливої для роботи атмосфери у класі. 
  • Enhancing Speaking Skills with Technology. Цей модуль присвячено перевагам та нюансам розвитку навичок говоріння за допомогою діджітал-технологій. 
  • Fostering Communication in Authentic Contexts. Під час роботи ви розберете дієві практичні прийоми, які допоможуть розвивати навички говоріння ваших учнів. 
  • Overcoming Challenges in Speaking Instruction. Пройшовши цей модуль, ви дізнаєтеся, як допомогти учням подолати труднощі, з якими вони можуть зіштовхнутися у процесі опанування навичок говоріння. 
  • Assessing Speaking Skills. У цьому модулі ви розберете моменти, на які варто звернути увагу під час проведення оцінювання здобутих учнями навичок. 
  • Continuous Professional Development in Speaking Instruction. Останній модуль курсу присвячено важливості постійного професійного саморозвитку для вчителя іноземної мови. 

Тривалість/обсяг: 30 годин (1 кредит ЄКТС). 

Teaching 4 Language Skills to Teenagers

Наскільки складно опанувати іноземну мову? Насправді це дійсно ненайлегше завдання, особливо якщо хочеться вивчити мову на дійсно хорошому рівні, аби, наприклад, вільно, спілкуватися з носіями. Тим паче, що зараз спілкування іноземною мовою є однією з ключових компетентностей, що потрібні для успіху в житті! Утім, процес вивчення іноземної мови, зокрема й англійської, можна зробити надзвичайно простим та ефективним. Як саме? Про це розкаже вам у своєму курсі «Teaching 4 Language Skills to Teenagers» Анастасія Шамрай. 

Про курс: пройшовши цей курс, ви дізнаєтеся, як просто та швидко побудувати стратегії розвитку 4 мовних навичок учнів під час викладання англійської мови. Ви навчитеся ефективно розвивати навички аудіювання, читання, говоріння та письма у підлітків на базі комунікативного підходу, опануєте дієві методи та прийоми роботи, а також отримаєте перелік корисних джерел, що допоможуть збагатити навчальну програму.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Listening. У першому модулі лекторка розбирає методи розвитку в учнів навичок аудіювання. Під час роботи ви отримаєте корисні поради щодо організації робочого процесу та декілька лайфхаків, завдяки яким навчання буде більш ефективним. Також буде детально розібрано складнощі, з якими зазвичай зіштовуються школярі під час аудіювання, та способи їх подолання.
  • Reading. Під час навчання ви розберете методи та підходи до ефективного формування навичок читання. Вам нададуть не лише корисні поради, а й приклади вправ, з допомогою яких ви зможете допомогти учням навчитися читати англійською. 
  • Speaking. Під час роботи в межах пропонованого модуля, ви розглянете стратегію розвитку навичок говоріння. Ви отримаєте добірку дієвих вправ та активностей, які стануть у пригоді на заняттях. Ваші учні точно заговорять англійською! У якості бонусу авторка курсу надасть кілька простих і дуже корисних порад, завдяки яким ефективність занять помітно покращиться. 
  • Writing. Завдяки цьому модулю ви дізнаєтеся більше про цікаві прийоми розвитку навичок письма в учнів, розберете критерії оцінювання дитячих робіт, а також навчитеся давати змістовний фідбек щодо них, який мотивуватиме школярів. 
  • Building Rapport with Teenagers. В останньому модулі курсу на вас чекають корисні поради щодо налагодження позитивних стосунків зі школярами, що також сприятиме ефективному навчанню.

Тривалість/обсяг: 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Практичні прийоми формування нестандартного мислення

 

Уміння підходити до розвʼязування будь-яких питань креативно та нестандартно стає все більш важливим у сучасному житті. Проте вміють це не всі. А чому? Хоча б тому, що нерідко нам заважає наше ж мислення, яке регулярно готує для нас різноманітні пастки та нагадує про стереотипи. Як навчитися самим і навчити учнів бачити ці пастки та оминати їх? Про це ви дізнаєтеся з курсу Марини Власенко «Практичні прийоми формування нестандартного мислення».

Про курс: завдяки цьому курсу ви навчитеся застосовувати прийоми формування нестандартного мислення на уроках, навчитеся створювати власні вправи та знаходити ефективні рішення в нестандартних і складних ситуаціях. Також ви отримаєте ефективні поради для застосування технік розвитку нестандартного мислення на заняттях, зокрема з іноземної мови. 

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів: 

  • Як працює наше мислення, і що заважає нам бути креативними. У цьому модулі розглядається важливість нестандартного мислення і вміння виходити за межі стереотипів. 
  • Типи нестандартного мислення. У межах навчання ви розберете особливості різних типів мислення: латерального, функціонального, ресурсного, а також мислення через протиріччя.
  • Як навчити нестандартно мислити? Пошук ідей та рішень. У пропонованому модулі представлено конкретні інструменти для розвитку нестандартного мислення. Ви навчитеся працювати із друдлами, опануєте техніку Scamper, стратегію креативності Волта Діснея тощо.

Тривалість/обсяг: 20 годин (0,67 кредиту ЄКТС). 

Навчання на наших курсах буде для вас неймовірно цікавим та водночас дуже зручним. Усе просто: для початку виберіть найцікавіший та найбільш потрібний у роботі курс (аби спростити пошук, радимо скористатися фільтрами), а наступним кроком зареєструйтеся та ознайомтеся із програмою підвищення кваліфікації. Як зареєстрований учасник ви матимете повний доступ до всіх навчальних матеріалів, також для вашого комфорту передбачена можливість самостійно керувати навчальним часом і стежити за власним прогресом. Окрім того, ви завжди можете поставити запитання автору курсу та поспілкуватися із іншими учасниками в чаті. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter