Пояснення до презентації "Вікторина з легкої атлетики"

Про матеріал
Цей матеріал дозволить коментувати презентацію про легку атлетику для більш повного засвоєння матеріалу
Перегляд файлу

Пояснення до презентації «Легка атлетика – королева спорту»

(Додаток 2.)

 

Легка атлетика  — олімпійський вид спорту, що об'єднує наступні дисципліни: бігові види, спортивна ходьба, технічні види (стрибки і метання), багатоборства, пробіги (біг по шосе) і кроси (біг по бездоріжжі).

Дисципліни легкої атлетики, які ми будемо детально розглядати:

Біг поділяється на олімпійські та інші дисципліни. До олімпійських належить «гладкий» біг (тобто біг по доріжці стадіону з твердим покриттям)

  •                   спринтерський — на короткі дистанції (100, 200, 400 м); 110 м (100 м у жінок) та 400 м з бар'єрами (у чоловіків); та відповідні естафети (4х100 та 4х400 м);
  •                   біг на середні дистанції (800 та 1500 м)
  •                   стаєрський — біг на довгі дистанції (5000 та 10000 м), «стиль - чейз» — 3000 м з перешкодами (бар'єрами та ровом з водою); та марафон (42 км 195 м).

Ходьба. Окремо від бігу проводяться змагання з ходи, за правилами якої спортсмени не повинні бігти, тобто відривати від землі водночас обидві ноги. Звичні дистанції ходи — 20 км і 50 км.

Стрибки поділяють на:

  •    стрибки у висоту - вид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються в тому, щоб перестрибнути через поперечку, встановлену на певній висоті над землею, не збивши її.
  •    стрибки у довжину - вид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються, хто далі стрибне, відштовхнувшись з-за певної лінії. В програму спортивних змагань здебільшого входять стрибки в довжину з розбігу, хоча існує різновид стрибків у довжину з місця.
  •    потрійний стрибок - складна легкоатлетична вправа, яка має три послідовно виконувані стрибки — скачок, крок і стрибок.
  •    стрибки з жердиною - легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання на подолання висоти з використанням гнучкої жердини.

Метання поділяють на :

  •    метання списа - легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання в метанні списа на відстань.
  •    метання диска - дисципліна, яка полягає в метанні спеціального спортивного снаряда - диска, на дальність.
  •    метання молота -  легкоатлетична дисципліна, яка полягає в метанні спеціального спортивного снаряда — молота — на дальність.
  •    штовхання ядра - легкоатлетична дисципліна, метання важкої металевої кулі (ядра) на віддаль. Вага ядра в чоловічих змаганнях становить 7,26 кг, в жіночих — 4 кг.

Легкоатлетичні багатоборства

Багатоборства включають змагання із кількох легкоатлетичних дисциплін, і переможець визначається за сумою очок, які даються за результат у кожній дисципліні. До сучасної олімпійської програми входять десятиборство у чоловіків та семиборство у жінок.

Десятиборство — вид спорту, що включає змагання в 10 видах легкої атлетики. Змагання по десятиборству проводяться в два дні: 1-й день — біг на 100 м, стрибки в довжину, штовхання ядра, стрибки у висоту, біг на 400 м; 2-й день — біг на 110 м з бар'єрами, метання диска, стрибки з жердиною, метання списа, біг на 1500 м. Переможець визначається за сумою очок, набраних у всіх видах десятиборства, кількість очок в кожному виді програми.

Семиборство - легкоатлетична дисципліна, комбіноване змагання, яке складається із семи вправ. Жіноче семиборство входить до програми Олімпійських ігор. До програми жіночого семиборства входять біг на 100 метрів з бар'єрами, стрибки у висоту, штовхання ядра, біг на 200 метрів, стрибки у довжину, метання списа, біг на 800 метрів

docx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку