Практична робота № 2 "Сучасні сервіси інтернету"

Про матеріал
Практична робота №2 "Сучасні сервіси Інтернету" (інформатика 9 клас, з поглибленим вивченням В.Д. Руденко 2017 р.). Завдання: Розробити маршрут прогулянки за допомогою програми Google My Maps. Учні вчаться створювати власні інтерактивні карти задопомогою сервісу Google My Maps. Практична робота розрахована на учнів, які вивчають інформатику за поглибленим рівнем.
Перегляд файлу

Практична робота №2

Тема: «Сучасні сервіси інтернету»

Завдання: Розробити маршрут прогулянки за допомогою програми Google My Maps.

Обладнання: комп’ютер із виходом у мережу інтернет.

Хід роботи

Під час роботи за комп’ютером дотримуйтесь техніки безпеки.

  1. Наберіть у пошуковому рядку браузера Google My Maps. Викличте програму.
  2. У вікні, що відкрилося, клацніть кнопку Створити карту. За замовчанням з’являється мапа з першим шаром Шар без назви, у правому кутку шару кнопка Параметри шару, яка дає змогу редагувати назву та видаляти шар (див. рисунок)
  3. Відредагуйте назву шару «Моя улюблена прогулянка».
  4. Виберіть на карті місце, де ви буваєте під час прогулянки. Виберіть із рядка інструментів Додати маркер, установіть маркер на потрібному місці. У вікні, що з’явилося, введіть назву вибраного місця та додайте короткий опис.
  5. Додайте фотографію, натиснувши на значок фотоапарату. Можна або завантажити, або вказати URL-адресу вибраної в інтернеті фотографії.
  6. Виберіть колір та вигляд маркера. Для цього клацніть кнопку Стилі створеного маркера, яка розташована в правому кутку рядка маркера.
  7. Повторіть пп. 5, 6 для наступних місць.
  8. Виберіть на рядку інструментів кнопку Накреслити лінію.
  9. Сполучіть вибрані місця лінією.
  10.  Аналогічно опису в п. 6 виберіть колір та товщину лінії.
  11. Збережіть створену мапу.

Зробіть висновок: як можна використовувати власні створені карти; у яких галузях людської діяльності, на вашу думку, використовуються подібні карти; чи плануєте ви в подальшому створювати такі карти.

docx
До підручника
Інформатика (підручник для класів із поглибленим вивченням інформатики) 9 клас (Руденко В.Д., Речич Н.В., Потієнко В.О.)
Додано
23 вересня 2021
Переглядів
783
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку