Практична робота з геометрії "Вимірювання площі трикутника"

Про матеріал

Практична робота з геометрії "Вимірювання площі трикутника" - нетрадиційний метод обчислення площі трикутника. Може бути застосований на узагальнюючих уроках, як цікаве повідомлення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

С А В Невідоме про відоме Вимірювання площі трикутника Практична робота з геометрії:

Номер слайду 2

D С А В 1. Через точку С проводимо пряму паралельну стороні АВ. 2. Прикладаємо лінійку так щоб початок відліку співпадав з точкою А, а нижній край проходив через точку В. 3. Побудована пряма перетинає лінійку у точці D. 4. Площа даного трикутника чисельно дорівнює відповідному значенню на лінійці. В даному випадку 13 см.кв.

Номер слайду 3

D С А В Доведення. 1. Сполучимо точку D з точками А і В (після чого лінійку можна прибрати). 2. Трикутники АВС і АВD – рівновеликі (основа АВ – спільна, вершини С і D лежать на прямій, паралельній до основи). 3. З точки В опустимо висоту ВМ трикутника АВD на сторону АD. М 4. Площа трикутника АВD дорівнює половині добутку основи АD на висоту ВМ. При умові що висота (а, отже, і лінійка) буде дорівнювати 2 см, то площа трикутника АВD (а тому і трикутника АВС) чисельно буде дорівнювати довжині сторони АD.

Номер слайду 4

D С А В Висновок. При умові, якщо ширина лінійки дорівнює 2 см, нею можна вимірювати площу трикутника без додаткових обчислень.

ppt
Додано
31 березня 2018
Переглядів
1525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку