Практична робота з теми: "Сімейне право України"

Про матеріал
Практична робота для 11-го класу з правовим профілем навчання з теми: "Сімейне право України", спрямована на перевірку знань засад національного законодавства в галузі сімейного права та на розвиток навичок учнів вирішувати практичні правничі ситуації.
Перегляд файлу

Розв’яжіть практичні задачі:

 

  1. Юрій (20 років) та Анжела (16 років, вагітна) вирішили одру­житися, про що дівчина повідомила своїх батьків. Батьки Анжели проти шлюбу, оскільки хлопець не має вищої освіти, ніде не вчиться і не має постійного заробітку. Як буде вирішено ситуацію?

 

  1. Батьки Валентина та Маші товаришували з дитячих років своїх дітей, мріючи про їхній шлюб. Але Маша довго відмовлялася одру­жуватися із Валентином. Та лише після численних вмовлянь весілля таки відбулося. Чи буде визнано такий шлюб дійсним?

 

  1. Громадянин Семиноженко звернувся до суду із заявою про розірвання шлюбу. Причиною цього, як вказано у заяві, був вступ дру­жини до педагогічного інституту без згоди чоловіка. Чи буде задо­волене позов?

 

 

  1. Сімнадцятирічний Мирослав закінчив школу і поступив до університету на контрактну форму навчання. Хлопець стверджує, що його батьки зобов'язані платити за навчання, оскільки він є неповно­літнім. Як буде вирішено ситуацію?

 

  1. У свідоцтві про народження дитини мати записана українкою, а батько — поляком. Як вирішити питання про національну приналежність дитини?

 

Знайдіть помилки в тексті:

 

Шлюб — це сімейний союз жінки і чоловіка, зареєстрований у дер­жавному органі реєстрації актів цивільного стану або через релігійний обряд у церкві після досягнення жінкою та чоловіком 18 років, а якщо у них є діти,— можливе зменшення шлюбного віку на 2-3 роки за рішенням державного органу реєстрації актів цивільного стану із обо­в'язковим укладенням шлюбного договору напередодні одруження.

 

 

docx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 11 клас (Гавриш С.Б., Сутковий В.Л., Філіпенко Т.М.)
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
1297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку