Практично-узагальнююча мандрівка 4. 5 клас. НУШ.

Про матеріал

Практично-узагальнююча мандрівка. Частина 4. 5 клас. НУШ.

Практична робота до Розділу 4 «Сторінки нашого минулого. Шлях до незалежності».

Містить цікаві матеріали про визначні місця України та інтерактивні вправи для підготовки до контрольної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практично-узагальнююча мандрівка

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Зупинка 18. Село Покров Дніпропетровської областіКурган «Товста могила»

Номер слайду 4

• У наш час багато скіфських курганів розорано під час сільськогосподарських робіт. Підготуйте допис у соціальні мережі із закликом не руйнувати давні скіфські могили.

Номер слайду 5

Зупинка 19. Місто Очаків Миколаївської областіРуїни поселення Ольвія. План фортеці Очаків, XVIII століття• На прикладі історії Очакова спростуйте або доведіть тезу: «Історія українського прикордоння — переплетення часу та культур».

Номер слайду 6

Зупинка 20. Місто Галич Івано-Франківської областіМакет давнього Галича• Створіть рекламний постер, флаєр, буклет чи листівку (на вибір) про Національний заповідник «Давній Галич».

Номер слайду 7

Зупинка 21. Луцький замок Волинської областіКупюра 200 гривень, зображення Луцького замку. Замок Любарта в Луцьку• Запропонуйте власну програму цього фестивалю в офлайн чи онлайн форматі.

Номер слайду 8

Зупинка 22. Село Пилява Хмельницької області та місто Кам’янець-Подільський. Кам’янець-Подільська фортеця«Битва під Пилявцями», художник Мирослав Добрянський, 2008 рік• Укладіть перелік відомих вам подій з участю українських козаків.

Номер слайду 9

Зупинка 23. Міста Конотоп та Глухів Сумської областіМісто Глухів• Поміркуйте та напишіть власну думку, чому важливо пам’ятати як славні, так і гіркі сторінки історії. Пам’ятний знак на місці Конотопської битви в селі Шаповалівка

Номер слайду 10

Зупинка 24. Місто Кропивницький. Театр у Кропивницькому, сучасний вигляд• Напишіть текст короткого електронного листа до друга/подруги, у якому поділіться інформацією, яку дізналися про Марка Кропивницького. Марко Кропивницький

Номер слайду 11

Зупинка 25. Заповідник «Асканія-Нова» Херсонської областіФрідріх Фальц-Фейн• Запропонуйте власні екологічні ідеї збереження природи нашої держави. У заповіднику «Асканія-Нова»

Номер слайду 12

Зупинка 26. Донецький аеропорт. Руїни Донецького аеропорту

Номер слайду 13

• Напишіть слова подяки мужнім героям — захисникам та захисницям України як минулого, так і нашого часу. Дякуємо, що мандрували разом з нами! Відкривали невідомі куточки України, дізнавалися нову інформацію про рідний край та пізнавали минуле!

pptx
Додано
11 листопада 2022
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку