Правила гри в баскетбол

Про матеріал
Презентацiя до уроку, модуль баскетбол. Коротко по правилам для 5 класу загальноосвiтньоi школи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила гри в баскетбол

Номер слайду 2

Правила гри М'яч може бути кинутий у будь-якому напрямку однією чи двома руками. М'яч повинен утримуватися однією чи двома руками. Не можна використовувати для утримання м'яча передпліччя і тіл. Гра починається з підкидання м'яча, і по 1 гравцю з кожної команди в стрибку борються за оволодіння ним.

Номер слайду 3

У будь-якому випадку не допускаються удари, захоплення, утримання і штовхання супротивника. Перше порушення цього правила будь-яким гравцем, повинне фіксуватися як фол; другий фол дискваліфікує його, поки не буде забитий наступний м'яч і якщо був очевидний намір травмувати гравця, на всю гру. Ніяка заміна не дозволяється. Гра складається з двох частин по 20 хвилин. Хронометрується тільки чистий час гри. Після кожного свистка судді час зупиняється.

Номер слайду 4

Якщо м'яч іде в аут (за межі площадки), то він повинен бути викинутий у поле першим торкнувшимся його гравцем. У випадку суперечки викинути м'яч у поле, повинен суддя. Гравцю, що вкидає, дозволяється утримувати м'яч п'ять секунд. Якщо він утримує його довше, то м'яч віддається супротивнику. Якщо кожна зі сторін намагається затягувати час, суддя повинен дати їм фол. Після перерви команди міняються площадками. Якщо в основний час гра закінчується нічиєю, призначаються додаткові 5 хвилин для виявлення переможця.

Номер слайду 5

М’ячем грають тільки руками. Бігати з м’ячем, щоб не вдарити ним в підлогу, навмисно бити по ньому ногою, блокувати будь-якою частиною ноги або бити по ньому кулаком є порушенням. В баскетбол грають дві команди,по десять людей, від кожної з яких на майданчику одночасно присутні п’ять гравців. Мета кожної команди в баскетболі - закинути м’яч в корзину суперника і перешкодити іншій команді опанувати м’ячем і закинути його в корзину своєї команди

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фізичні якостіПри грі в баскетбол розвиваються життєво важливі для людини фізичні якості:  швидкісні, швидкісно-силових і координаційних здібностей, гнучкості та витривалості.  У роботу залучаються практично всі функціональні системи його організму, включаються основні механізми енергозабезпечення. Досягнення спортивного результату вимагає від граючих цілеспрямованості, наполегливості, рішучості, сміливості, впевненості в собі.

pptx
Додано
5 січня 2021
Переглядів
693
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку