Правила написання есе (твору)

Про матеріал
В презентації коротко подано види есе та можливі варіанти його написання. Можливо викорипстовувати як додатковий матеріал для пояснення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як писати есе англійською — приклади англійського есе

Номер слайду 2

Есе з англійської — це різновид творчої роботи, яка має довільну композицію і розкриває думку автора на ту чи іншу проблему соціального, культурного чи історичного плану. Це не твір з англійської, стаття, реферат чи якась інша оповідь творчого жанру. Есе гордо займає окрему лунку в світі публіцистики. Порівняймо його зі статтею, твором з англійської мови й рефератом. Щоби краще розібратися, що таке есе і, чому його не можна називати статтею, рефератом і т.д.

Номер слайду 3

Види есе

Номер слайду 4

For & Against Essays. Структура: Вступ (тут важливо схарактеризувати тему, про яку буде йти мова, не виказуючи свою власну думку). Основна частина (тут важливо виразити свою думку про проблему, привести приклади та докази). Висновок (в даному розділі ви робите підсумки й сумуєте все вищеперелічене. Пам’ятайте, що в даному типі есе конкретний висновок робити не слід, можна лише розподілити по двох шальках терезів всі аргументи).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Opinion Essays. Структура: Вступ (тут важливо вказати питання, яке буде розглядатися, а також вашу позицію відносно нього). Основна частина (важливо вказати думки, протилежні вашій, пояснити, чому вони мають право на існування, а також привести аргументи на користь вашої думки). Висновок (в даному розділі ви ще раз висловлюєте свою точку зору іншими словами).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Points to consider essays. Структура: Вступ (тут ви маєте заявити про проблему). Основна частина (важливо показати можливі шляхи рішення проблеми і її наслідки). Висновок (в даному розділі ви висловлюєте свою особисту думку про рішення проблеми).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Формула побудови позитивної пропозиції в Past Simple