Правила поведінки за столом

Про матеріал
Правила поведінки за столом. Матеріал призначений для учнів 2 класу. Постава пряма, лікті на стіл не ставимо, але кисті рук обов'язково повинні бути на столі, а не під ним. Не можна кричати, співати за столом, багато розмовляти (а тим більше з набитим ротом). Не можна лізти руками в тарілку і гратися з їжею.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила поведінки за столом2 клас

Номер слайду 2

- Щодня ми їмо. А для цього сідаємо за стіл з рідними. Сідаємо за стіл з однокласниками - Щоб почуватися за столом зручно, комфортно і невимушено, необхідно знати і виконувати правила поведінки за столом

Номер слайду 3

Запитання від Запитайлика - В якій кімнаті ви їсте? - Хто накриває стіл? - Чи допомагаєте ви накривати стіл? - Чи змогли б ви самостійно накрити стіл?

Номер слайду 4

- Як діти поводяться за столом?

Номер слайду 5

- Де б ви не їли, в гостях, в школі, вдома, з групою людей чи наодинці, правила поведінки необхідно виконувати завжди, щоб це стало хорошою звичкою!

Номер слайду 6

Перед будь-яким прийомом їжі необхідно вимий руки

Номер слайду 7

Сидіти потрібно не дуже далеко від краю столу, але і не дуже близько. В жодному разі лікті не повинні лежати на столі. Сидіти слід прямо і не згинатися над тарілкою * Покажіть, як правильно потрібно сидіти за столом

Номер слайду 8

Відгадайте загадку: Суп з тарілки набирає,Нам у ротик виливає

Номер слайду 9

Ложка створена для рідких страв. Нею їдять суп, борщ, бульйон. Ложку слід тримати в правій руці Ложку тримають пальцями, не беруть її у кулак. Набирають не повну ложку і перехиляють до рота звуженим краєм. При цьому не сьорбають і не прицмокують. Поївши, ложку кладуть на тарілку, а не на стіл.

Номер слайду 10

Чайною ложкою кладуть цукор у чай чи каву; дістають фрукти, ягоди з компоту; їдять тістечка. На неї непомітно випльовують кісточки з ягід компоту і вкладають їх на блюдечко. Чайну ложку не тримають у страві, її кладуть на блюдце

Номер слайду 11

Відгадайте загадку:Їжу проткне,У рот покладе

Номер слайду 12

Виделку тримають лівою рукою. Зубчики для того, щоб наколювати їжу: шматок котлети, вареника. Коли наколюєте, виделку потрібно повернути опуклим боком догори

Номер слайду 13

Щоб набрати гарнір, слід перевернути виделку ,, спинкою” вниз. Після їжі виделку кладуть у тарілку

Номер слайду 14

Відгадайте загадку: Все розріже на шматочки: Ковбасу і огірочки

Номер слайду 15

Ніж тримають правою рукою і відрізають невеликі шматочки твердої їжі, наприклад, м’яса, потім нанизують їх виделкою і відправляють до рота

Номер слайду 16

Щоб розділити на шматочки м’які страви, до допомоги ножа не вдаються. Омлет, овочі, запіканки,котлети, зрази, голубці, тюфтельки розділяють виделкою

Номер слайду 17

Під час сервірування ложку і ніж кладуть справа від тарілки . Виделку - зліва

Номер слайду 18

Столовий етикет. Пам’ятка Перед тим, як сісти за стіл, ретельно вимий руки

Номер слайду 19

Столовий етикет. Пам’ятка За столом сиди прямо. Лікті не повинні лежати на скатертині. Не можна гойдатися на стільці

Номер слайду 20

Столовий етикет. Пам’ятка Не бери їжі, доки всі не сядуть до столу. Хліб бери із загальної тарілки руками. Не відкушуй від нього, а відламуй невеликі шматочки

Номер слайду 21

Столовий етикет. Пам’ятка Сіль набирай спеціальною ложечкою або сухим ножем. Цукор бери окремою ложечкою, яка є в цукорниці

Номер слайду 22

Столовий етикет. Пам’ятка Не вибирай більші та найкращі ягоди, фрукти та тістечка, шматки. Бери те, що лежить найближче до тебе. Не залишай їжу в тарілці, заздалегідь попроси меншу порцію

Номер слайду 23

Столовий етикет. Пам’ятка Ягоди із компоту діставай маленькою ложкою, кісточки непомітно випльовуй на піднесену до губ ложечку і складай на блюдце. Під час їжі не сьорбай, не плямкай, не копирсайся в зубах

Номер слайду 24

Столовий етикет. Пам’ятка Витирай руки і рот паперовою серветкою. Після їди обов’язково подякуй тому, хто її приготував

Номер слайду 25

Практична робота - Спробуйте правильно сервірувати стіл1234567

Номер слайду 26

Правильне сервірування

Номер слайду 27

Молодці! Ви були уважними!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Докучаєва Оксана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 квітня 2021
Переглядів
10145
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку