Правопис закінчень іменників чоловічого роду з основою на твердий, м'який, шиплячий приголосний та –й, і –р в орудному відмінку однини.

Про матеріал
Презентація до уроку з української мови. "Правопис закінчень іменників чоловічого роду з основою на твердий, м'який, шиплячий приголосний та –й, і –р в орудному відмінку однини".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. Чумацький Шлях сріблясту куряву простеле. Правопис закінчень іменників чоловічого роду з основою на твердий, м'який, шиплячий приголосний та –й, і –р в орудному відмінку однини.

Номер слайду 2

Велику Ведмедицю у нас називають Великим Возом,бо коли пильно придивитися, то й справді... Малу Ведмедицю часто звуть Ковшем, бо це сузір’яза формою... Прочитайте і доповніть міркування. Утворені речення запишіть. Визначте рід і відмінок виділених іменників. Чому, навашу думку, ці слова мають різні закінчення? Розгляньтесхему і перевірте правильність своїх міркувань.

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка. Оріон сузір'я Ліра Побудуй звукову модель до слова : сузір'я

Номер слайду 4

Словникове словомізинецьгектарпосередині

Номер слайду 5

Запам'ятай!!!

Номер слайду 6

Правопис закінчень іменників чоловічого роду з основою на -р в орудному відмінку однини перевіряємо за орфографічним словником.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
846
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку