Правопорушення та відповідальність

Про матеріал
Урок розроблений з елементами християнської інтеграції, де проводиться паралель між законодавством України і Біблійним законом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Лото»

Номер слайду 2

ПРАВОПОРУШЕННЯ

Номер слайду 3

План 1.Поняття і ознаки правопорушення . 2. Причини правопорушень . 3. Види правопорушень . 4. Шляхи зниження правопорушень.

Номер слайду 4

Гра «Ланцюжок» Проаналізуйте приклади ситуацій та визначіть, які правила чи норми поведінки було порушено.

Номер слайду 5

Учень запізнився на урок На уроці учень користувався мобільним телефоном Працівник підприємства запізнився на роботу Бабуся перейшла дорогу у неустановленому місці Водій перевищив швидкість Студент не сплатив за проїзд у транспорті Учень прогуляв урок правознавства Господар вивіз сміття на узбіччя дороги

Номер слайду 6

Це цікаво! Правопорушення у різних країнах Робота з підручником ст. 45

Номер слайду 7

Правопорушення є різновидом протиправної поведінки. В загальному розумінні це поведінка, яка суперечить інтересам суспільства. Вона спроможна завдати шкоди, як правам і законним інтересам громадян, так і суспільству в цілому. Правопорушення — протиправна винна дія чи бездіяльність, що порушує встановлені суспільні норми і за яку передбачено юридичну відповідальність.

Номер слайду 8

Правопорушення це - протиправний акт поведінки, тобто такий, що порушує саме правову норму, а не будь-яку іншу із соціальних норм, і являє собою порушення заборон, зазначених у законах і підзаконних актах, чи невиконання обов’язків, які в них зазначені.

Номер слайду 9

Правопорушення це — діяння, яке може проявлятись у формі дії (крадіжка, розбій, наклеп) чи бездіяльності (недбалість, прогул, залишення особи в безпомічному стані). Слід зазначити, що думки, наміри, переконання, які зовні не проявилися, не визнаються правопорушенням.

Номер слайду 10

винність протиправність суспільна небезпека  дія або бездіяльність Основні ознаки правопорушення

Номер слайду 11

 об’єкт суб’єктивна сторона суб’єкт  об’єктивна сторона  Склад правопорушення 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Форми вини: Умисел Недбалість

Номер слайду 14

Класифікація правопорушень Залежно від галузі права розрізняють: - кримінальні, - адміністративні, - цивільні, - трудові, - фінансові, - процесуальні та інші правопорушення. В залежності від ступеню суспільної небезпечності і шкідливості правопорушення розділяють на: - злочини - проступки.

Номер слайду 15

Проступок — протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено відповідальність за проступки. Відповідальність за проступок, настає, якщо ці порушення за своїм характером не тягнуть за собою відповідно до закону кримінальної відповідальності. Злочином визнається передбачене кримінальним законом суспільно небезпечне діяння (дія або бездіяльність), що посягає на суспільний лад України, його політичну і економічну системи, власність, особу, політичні, трудові, майнові та інші права і свободи громадян, а так само інше передбачене кримінальним законом суспільно небезпечне діяння, яке посягає на правопорядок.

Номер слайду 16

Асоціації Правопорушення

Номер слайду 17

Яким чином знизити рівень протиправних дій?

Номер слайду 18

Десять Божих Заповідей - вічний, незмінний стандарт добра, зразок поведінки. Біблія називає головний принцип життя: “… Бога бійся, й чини Його заповіді, бо належить це кожній людині” (Екл. 12:13)

Номер слайду 19

Яке ж призначення Божого закону, Його Десяти Заповідей? Захистити людину від самознищення Закон відкриває людині Божу волю. Закон Божий буде підставою для розгляду наших справ

Номер слайду 20

Висновок Хвиля злочинності, насильства, аморальності, що захлеснула світ, – це наслідок нехтування Десятьма Заповідями. Там, де цей Закон приймається, він стримує гріх, спонукає до правильних вчинків.

Номер слайду 21

Зроби правильний вибір!

ppt
Додано
7 березня
Переглядів
89
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку