Презентація "10 наймолодших столиць світу"

Про матеріал
Інформаційно-пізнавальна презентація про наймолодші сучасні столиці світу з використанням гіперпосилань на матеріали Вікіпедії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 наймолодшихстолиць світу

Номер слайду 2

Абуджу, Нігерія. Перенесення столиці в Абуджу відбулося у 1991 році. Вибираючи місце для нової столиці, президент Нігерії Муртала Мухаммед прагнув створити місто, в якому не домінувала б жодна етнічна, соціальна чи релігійна група. Колишня столиця - Лагос.

Номер слайду 3

Астана, Казахстан. Астана - столиця Казахстану з 1997 року. Офіційна причина перенесення - забезпечити сприятливий і прискорений розвиток внутрішніх регіонів країни. Колишня столиця - Алма-Ата - географічно знаходиться на півдні, а не в центрі республіки, вона вичерпала можливості свого подальшого розвитку і стала небезпечною в екологічному та сейсмічному плані.

Номер слайду 4

Берлін, Німеччина. Берлін був вибраний з двох столиць при об'єднанні держави в 1990 році. Друга - "невибрана" столиця ФРН - Бонн.

Номер слайду 5

Додома, Танзанія. У 1993 році Додома стала офіційною столицею Танзанії. Резиденції уряду і президента країни були перенесені в Додому, однак іноземні посольства, а також більшість державних установ, промислових підприємств, банків та офісів залишилося в колишній столиці - Дар-ес-Саламі.

Номер слайду 6

Маніла, Филліпіни. Маніла об'єдналася в 1976 році з колишньою столицею Кесон-Сіті, утворивши так звану Велику Манілу - Регіон національної столиці.

Номер слайду 7

Нгерулмуд, Республіка Палау. Столиця перенесена в Нгерулмуд, штат Мелекеок в 2006 році. Колишня столиця - Корор - вважалася тимчасовою. Згідно конституції Палау 1979 року, необхідно було визначитися з постійною столицею упродовж 10 років. Нова столиця була обрана вже в 1986 році, проте офіційно Нгерулмуд став столицею тільки в 2006-му, коли було завершено будівництво Капітолію.

Номер слайду 8

Нейпьідо, М'янма. У 2005 році столиця була перенесена в Нейпьїдо. Назва міста перекладається як "Королівська країна". Вона була побудований на місці села Чепьї за 17 кілометрах на захід від міста Пьїнмана. Точна причина перенесення столиці невідома. Тут могли зіграти як стратегічні міркування, так і міркування щодо внутрішньої політики, а може й взагалі поради астрологів, що нерідко траплялося за історію країни. Колишня столиця - Янгон.

Номер слайду 9

Рамалла, Арабска Палестина. Рамалла була утворена в 1994 році в регіоні Західний Берег Річки Йордан, як адміністративна столиця Палестинської Автонономіі і столиця частково-визнаної Держави Палестина.

Номер слайду 10

Шрі-Джаяварденепура-Котте, Шрі-Ланка. Шрі-Джаяварденепура-Котте була виділена в 1982 році з колишньої столиці - Коломбо, котра, як і раніше, виконує частину столичних функцій.

Номер слайду 11

Ямусукро, Кот-д’Івуар. Столиця перенесена в Ямусукро в 1983 році. Причина перенесення проста - Ямусукро є рідним містом першого президента країни Уфуе-Буаньї. Колишня столиця - Абіджан.

pptx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
6 травня 2019
Переглядів
1330
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку