Презентація 6 клас НУШ на тему: "Біологічні ресурси та закономірності їх поширення"

Про матеріал
Презентація для 6 клас НУШ на тему: "Біологічні ресурси та закономірності їх поширення" (за підручником авт. Запотоцький С. П., Карпюк Г. І., Гладковський Р. В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічні ресурси та закономірності їх поширення. Kohanova Olga

Номер слайду 2

Людина як особлива ланка ланцюгів живлення. У біосфері є безліч ланцюгів живлення. Людина, як і всі інші живі організми, потребує енергії. Вона поповнює її запаси, споживаючи живі організми. Тому людину можна вважати особливою ланкою у майже всіх ланцюгах живлення.

Номер слайду 3

Людина як особлива ланка ланцюгів живлення. Зі зростанням чисельності населення на планеті кількість живих організмів виявилася недостатньою, щоб прогодувати його. Тож людина навчилася вирощувати корисні рослини та розводити тварини у потрібній кількості та не залежати від природи.

Номер слайду 4

Людина як особлива ланка ланцюгів живлення. Природні багатства є важливими для людства, і тому потрібно дбати про регулювання кількості всіх живих організмів на планеті. https://www.youtube.com/watch?v=id. SUy3jll_8

Номер слайду 5

Природні ресурси - це природні багатства планети, які людство використовує для своїх потреб.

Номер слайду 6

Біологічні ресурси - це корисні для людини живі організми

Номер слайду 7

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. Розподіл рослин та тварин на Землі НЕ є рівномірним.

Номер слайду 8

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. Кожна рослина потребує певної кількості тепла і вологи, відповідних ґрунтів та освітлення.

Номер слайду 9

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. Найголовнішу роль у житті рослин відіграє вода. У зволожених місцях рослинність різноманітніша і пишніша, ніж у посушливих.

Номер слайду 10

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. Тварини потребують тих же умов, що й рослини, але для їхнього життя необхідна їжа.

Номер слайду 11

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. Екваторіальний пояс, є найбільш привабливим для рослин і тварин. Поблизу екватора надмірна кількість вологи, тому тут багато рослин і тварин.

Номер слайду 12

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. У тропічному поясі вологи стає зовсім небагато і тому рослин і тварин біля тропіків стає менше ніж біля екватора

Номер слайду 13

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. У помірному тепловому поясі немає такого контрастного клімату, як у жаркому. Тут дещо холодніше і волога розподіляється по-іншому. З наближенням до полярних кіл стає холодніше, а з віддаленням від морів та океанів зменшується кількість вологи. Загалом, у цьому поясі рослин та тварин менше, ніж у жаркому.

Номер слайду 14

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. У поясі вічного холоду та в холодному поясі простежується ця ж закономірність, що й у попередніх поясах. Головна відмінність у тому, що вологи тут достатньо, але холодно. Рослин і тварин у цих поясах дуже мало.

Номер слайду 15

Особливості та закономірності поширення біологічних ресурсів. У горах кількість рослин та тварин зменшується з висотою. Вам уже відомо, що з висотою знижується температура повітря, а отже, втрачається головна умова для життя.

Номер слайду 16

Поширення біологічних ресурсів Світового океану та суходолу. Коженвид живих організмів поширений насприятливих для нього територіях.

Номер слайду 17

Поширення біологічних ресурсів Світового океану та суходолу. Певну частину земної або водної поверхні, в межах якої зустрічається певний вид рослин чи тварин, називають ареалом.

Номер слайду 18

Ареал бука європейського. Ареали можуть бути цілі материки або їх частини, океани чи моря. Вони бувають суцільними або розірваними. Із таких ареалів-пазлів кожного виду складаються карти рослинного та тваринного світу.ареал білих ведмедів

Номер слайду 19

Біоресурси Світового океану. У Світовому океані поширення живих організмів визначається температурою вод, вмістом у них розчинених газів, що поглинаються з атмосфери, а також наявністю живильних для організмів речовин.

Номер слайду 20

Біоресурси Світового океану - робота з підручником с. 237 (прочитати тексті і дати відповіді на запитання)1. Як поширені живі організми у Світовому океані?2. Чому організми сконцентровані переважно в поверхневому шарі вод океану?3. Перелічіть широти де можна зустріти найбільшу біомасу живих організмів Світового океану.

Номер слайду 21

Біоресурси суходолу. У північній частині помірного теплового поясу при достатній кількості тепла і великому зволоженні ростуть хвойні та широколисті ліси.

Номер слайду 22

Біоресурси суходолу. Поблизу тропіків та в центральних частинах материків при недостатньому зволоженні поширені напівпустелі і пустелі.

Номер слайду 23

Біоресурси суходолу. В холодних поясах теж є пустельні простори — арктичні та антарктичні пустелі.

Номер слайду 24

Біоресурси суходолу. Біля екватора ростуть вологі ліси

Номер слайду 25

Домашнє завданняпрочитати с. 234-238повторити с. 230-233виконати тести https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=2668616

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Vystavnaya V.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Васильчук Іван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Карпевич Леся Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Гайдученко Марина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
17 квітня
Переглядів
1693
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку