Презентація. 7 клас зарубіжнаа література Тема.В.Скотт «Айвенго». Образи Бріана де Буагільбера, принца Джона, Фрон де Бефа, Моріса де Брасі, Ровени, Ребекки".

Про матеріал
Вивчення історичного роману В.Скотта "Айвенго" допомагає учням не тільки познайомитися з героями, а й оцінити їхні поступки, відношення один до одного і визначити негативні і позитивні риси характеру. Пропоную презентацію, яка допоможе відчути внутрішній світ героїв в історичному минулому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. В. Скотт «Айвенго». Образи Бріана де Буагільбера, принца Джона, Фрон де Бефа, Моріса де Брасі, Ровени, Ребекки. М. Рильський говорив: Бути читачем – це означає бути уважним до кожної деталі твору, проникати у глиб тканини тексту і розуміти приховану суть подій, явищ, героїв, щоб отримувати від твору дійсну насолоду. Зарубіжна література 7 клас. Глінська Т. В.

Номер слайду 2

Задачі уроку:характеристика образів; виявлення ключових рис героїв; порівняння образів героїв: виявлення схожості і відмінності між ними; визначення художніх засобів створення образів Буктрейлер

Номер слайду 3

Вступне слово. Перед читачем РОМАНУ «АЙВЕНГО» постає сувора доба раннього Середньовіччя з її звичаями, певними вчинками людей, з їхнім розумінням тих чи інших надій. Конфлікт у романі відбувається між добром і злом, честю і підлістю. І кожне нове покоління читачів, відкриваючи заповітні сторінки, знову й знову ставить себе на місце добрих і справедливих героїв, відкидаючи зло і брехню, розуміючи, що не можна втрачати свою гідність, за будь-яких обставин треба залишатися людиною достойною.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Хоч «Айвенго» перш за все лицарський роман, мужність та вірність притаманні у цьому творі не тільки чоловікам. Тому ми розглянемо й образи двох прекрасних героїнь роману «Айвенго»: Ровени і Ребекки

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Завдання. На дошці padlet додати характеристику героїв

Номер слайду 22

Домашнє завдання Перегляньте уважно презентацію. Зробіть характеристику кожного героя у вигляді асоціативного гроно (3-4 риси характеру): Ровена, Ребекка, принц Джон, Бріан де Буагільбер, Фрон де Беф, Моріс де Брасі (використовуйте матеріал презентації).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Легка Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Губар Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
12416
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку