Презентація. §9 Ввічливе спілкування 5 клас НУШ ВЖР

Про матеріал
Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§9 Ввічливе спілкування. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:обговорите ознаки ефективного спілкування;навчитеся ввічливо висловлювати прохання;потренуєтеся робити компліменти;відпрацюєте уміння говорити й уважно слухати.• уважне слухання • прохання• комплімент. Розділ 4. ефективне спілкування

Номер слайду 3

ознаки ефективного спілкування. Щодня ми спілкуємося з іншими людьми. Але чи можемо ми себе назвати хорошими співрозмовниками?Розгляньте мал. 24. Обговоріть, як ви розумієте наведені ознаки ефективного спілкування.• Перейдіть за QR-кодом. Завантажте і роздрукуйте бланк «Мої навички спілкування». Проаналізуйте за наведеним бланком, наскільки добре у вас розвиненінавички ефективного спілкування.

Номер слайду 4

Навички уважного слухання. У спілкуванні уміння слухати — не менш важливе, ніж уміння говорити. Адже кожній людині важливо бути почутою. З іншого боку, слухаючи уважно, ми дізнаємося більше про людину, з якою спілкуємося. Уявіть, що вчитель/вчителька пояснює нову тему. Як ви можете продемонструвати, що зацікавлені й уважно слухаєте?

Номер слайду 5

як висловити прохання. Ніщо не коштує так дешево і не цінується так дорого, як ввічливість. Пам’ятайте про необхідність ввічливо звертатися до людей, особливо коли просите про послугу чи допомогу. Розгляньте мал. 26. Об’єднайтесь у пари та потренуйтеся ввічливо висловлювати прохання: допомогти з уроками,позичити олівець тощо.

Номер слайду 6

як робити та приймати компліменти. Комплімент — це приємні, добрі слова, які поліпшують настрій, підбадьорюють людину, показують хороше ставлення до неї. Уміння робити компліменти є дуже важливим для дружнього спілкування. За що можна зробити комплімент. Як відповідати на компліменти. Як правильно робити компліменти. Щиро подякуйте. Якщо хочете, зробіть комплімент у відповідь: «Ти теж дуже хороша/ хороший подруга/друг». Спочатку подумайте, що ви хочете сказати. Підійдіть до людини й усміхніться. Скажіть комплімент щирим голосом. За зовнішній вигляд (мені подобається твоя футболка, зачіска). За гарну роботу (чудовий малюнок; ти добре граєш у футбол). За допомогу (дякую, що допоміг/допомогла мені). За особистісні якості (ти дуже хороший друг/подруга). За речі, які вам подобаються (в тебе класна іграшка).

Номер слайду 7

як робити та приймати компліменти. Слід навчитися розпізнавати, коли з вами спілкуютьсящиро, а коли — ні. Розпізнати це допоможуто невербальніознаки: голос, вираз обличчя, мова тіла.

Номер слайду 8

як робити та приймати компліменти. Перейдіть за QR-кодом, завантажте і роздрукуйте картки з компліментами. По черзі наосліп тягніть картки. Зачитуйте комплімент щирим голосом, якщо картка із радісним смайликом. Або нещирим — якщо із сумним смайликом. Інші мають здогадатися, який цей комплімент: щирий чи нещирий. Поясніть свій вибір.

Номер слайду 9

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 10

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 11

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 12

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бессарабова Лілія Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. толстова тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 листопада 2022
Переглядів
3261
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку