Презентація "Абетка з історії роду українського"

Про матеріал
В абетці відображається невелика частинка історії нашої країни від часів Київської Русі до сьогодення. Дана презентація виконує виховну роль для учнів початкових класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АБЕТКА З ІСТОРІЇ РОДУ УКРАЇНСЬКОГО

Номер слайду 2

Аскольд – перший київський князь. Булава – символ гетьманської влади. Витинанка – вид українського народного мистецтва .

Номер слайду 3

Ґалера – старовинне вітрильно-весельне військове судно. Дуб – дерево-символ сили, міці, здоров’я. Ех, ну що там говорити!Треба азбуку творити. За «е», звичайно, «є» іде, Далі азбуку веде.

Номер слайду 4

Євшан-зілля – рослина-символ степу, з гіркуватим запахом, використовується в народній медицині. Журавель – улюблений птах-символ українців, оспіваний у піснях, легендах.

Номер слайду 5

Земля – планета чи плодючий шар  ґрунту – символ сили, родючості, життя.Ікони – зображення святих. Їжакевич Іван – український живописець і графік.

Номер слайду 6

Йосип – чоловік Марії, земний батько Ісуса. Козак – захисник України, воїн. Ладанка – мішечок-оберіг, у який щось клали від пристріту, порчі.

Номер слайду 7

Мак – рослина-символ, за легендою, виростає там, де загинули в бою воїни-захисники. Нагідка – квітка-символ, лікарська рослина. Опришки – народні месники в Україні.

Номер слайду 8

Піч – хатній оберіг українців, символ родинного тепла і затишку. Родина – сім’я, рідня, що ведуть рід від спільного предка. Скриня – предмет меблів української оселі, для зберігання одягу та інших речей вжитку.

Номер слайду 9

Тризуб – один з найдавніших гербів княжої України і сучасної української держави. Україна – назва нашої держави, «украяна» нам Богом земля, рай на землі. Франко Іван – славнозвісний поет України.

Номер слайду 10

Хліб – джерело життя, основний продукт, що вживають у їжу. Церква – дім молитви, зібрання віруючих. Чоботи – національне взуття українців.

Номер слайду 11

Шевченко Тарас – великий Кобзар України, поет, художник, письменник зі світовим ім’ям. Щедрівка – обрядова пісня, яку виконували на Щедрий вечір.

Номер слайду 12

В словах Господь, хміль, мальви знак цей є. Він лагідність і ніжність додає,Але цей ніжний і лагідний знак. На початку стати не може ніяк. Юшка – улюблена страва українців з давніх часів. Ярослав Мудрий – великий князь Київський.

pptx
Додано
12 січня
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку