Презентація "Аби вмів робити, навчишся, як жити"

Про матеріал
Презентація узагальнює матеріал дослідницької роботи з предмету "Я досліджую світ"."Фермерське господарство. Домашні тварини. Свині."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Аби вмів робити, навчишся, як жити. У світі налічується більше 100 порід свиней. Залежно від напрямку продуктивності їх класифікують на м'ясо-сальні, беконні, сальні і декоративні. Свиня – це одна з найперших сільськогосподарських тварин, а предком свійської свині був дикий кабан. ОЗ «Омельницька ЗОШ І-Ш ступенів» 2022

Номер слайду 2

У своєму господарстві ми визначилися з такими напрямами продуктивностіпорід, як м’ясна (порода петрен) та м’ясо-сальна ( порода велика біла). Велика біла свиня. Свиня Петрен

Номер слайду 3

Ці тварини їдять кістки, моркву, траву, пташок, пшеницю, кукурудзу. У свиней помірний апетит. У день вони з'їдають кормувсього на 4% від власної ваги.

Номер слайду 4

Свиня лізе в грязюку, щоб бути чистою: після «грязьової ванни» свиня лягає на відкритому місці, щоб обсохнути, потім шукає твердий предмет: дерево чи камінь, і треться очищаючи шкіру від паразитів. Свиня любить воду, любить купатися, і здатна пропливти 4 –5 км.

Номер слайду 5

Свиня хороша мати – вона стійко оберігає своїх дитинчат. Грудне молоко жінок і свиней має подібний склад амінокислот, а багато хвороб поросят подібні з хворобами грудних дітей.

Номер слайду 6

У приміщенні, де містяться поросята зі свинею, не менше 18 градусів тепла. Тут сухо і ясно, бо в темряві і вогкості розвиваються шкідливі мікроби різних хвороб (сальмонельоз, стрептодермія, колібактеріоз).

Номер слайду 7

Регулярно робимо ін’єкції вітамінів для росту свиней. Додаємо в корм спеціальні добавки і вітаміни росту, необхідні мінерали і білок.6 кг14 кг25 кг60 кг

Номер слайду 8

Споживання свинини 5%

Номер слайду 9

Центральний Банк України на початку 2007 р. ( рік Свині) на знак вдячності і національної гордості випустив в обіг ювілейну монету в 5 гривень із зображенням поросяти.

Номер слайду 10

Свинина є одним з основних видів м'яса в Україні. М'ясо свині має блідо-рожеве забарвлення, містить помітні прошарки жиру. У їжу вживається м'ясо самок свині.

Номер слайду 11

ПІДТРИМУЙ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА!ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку