Презентація "Алгоритми з повторенням"

Про матеріал
Презентація на тему "Алгоритми з повторенням" для учнів 5 класу НУШ за підручником "Інформатика 5 клас" авторів М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька відповідно до модельної навчальної програми «Інформатика. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори Пасічник О. В., Чернікова Л. А.) У презентації є теоретичний (для вивчення теми уроку) та практичний матеріал у додатку LearningApps.org, який можно виконати як на уроці з учнями так і учні можуть виконати його самостійно під час опрацювання презентації дома.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритми з повторенням. За підручником «Інформатика 5 клас» М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька

Номер слайду 2

Запитання для повторення. Що таке Агоритм?Алгоритм — це послідовність команд для виконавця, яка визначає, які команди і  в якому порядку потрібно виконати для розв’язання певного завдання. 2. Що таке розгалуження? Алгоритми, у  яких ті  чи інші команди виконуються залежно від умови, називають алгоритмами з  розгалуженням.3. Що таке повне і  неповне розгалуження? Розгалуження називають повним, якщо передбачено різні команди для виконання певних дій у разі виконання умови та в разі її невиконання. Повне розгалуження реалізується за  допомогою ЯКЩО — ТО — ІНАКШЕ. Розгалуження називають неповним, якщо передбачено команди для виконання лише у випадку виконання певної умови. Неповне розгалу - ження реалізується за  допомогою ЯКЩО — ТО.

Номер слайду 3

Запитання для повторення4. Як подається розгалуження на  блок-схемі та у середовищі Скретч? Повне розгалуження. Неповне розгалуження

Номер слайду 4

ЗАГОРИТМИ З ПОВТОРЕННЯМ

Номер слайду 5

Розгляньте малюнки. Які циклічні процеси є  в природі?

Номер слайду 6

Алгоритми з повторенням. У повсякденному житті ми часто виконуємо ті самі дії: щодня робимо зарядку, снідаємо; щороку святкуємо свій день народження; щоліта відпочиваємо. Учені повторюють експерименти, розробляють прилади для автоматизації виробництва. Сьогодні ви: „ з’ясуєте, що таке повторення; „ дізнаєтеся про способи подання алгоритмів із повторенням; „ навчитеся створювати алгоритми з повторенням у середовищі Скретч.

Номер слайду 7

Алгоритми з повторенням. Безперервне повторення за умовою. Повторення з умовою. Повторення з лічильником

Номер слайду 8

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 9

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 10

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 11

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 12

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 13

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 14

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 15

Алгоритми з повторенням

Номер слайду 16

Алгоритми з повторенням. Повторити 10 разів. Команда. НіТак

Номер слайду 17

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 18

Виконайте вправиhttps://learningapps.org/view28803689 https://learningapps.org/view29677074 https://learningapps.org/view28844379

Номер слайду 19

Домашнє завдання Підручник § 26 ст. 134-139, опрацювати.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
10 березня
Переглядів
79
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку