Презентація " Антична скульптура" 8 кл.

Про матеріал

У часи Античності, коли краса стала вищим мірилом цінності твору художника, скульптура досягла незвичайного розквіту. Нажаль, багато шедеврів давньогрецької скульптури відомі тільки з римських копій, оскільки оригінали не збереглися.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Антична скульптура

Номер слайду 2

«Камінь, який сяє»– так перекладається з грецької "мармур". Різновидів мармуру існує багато,та найкращим досі є той, що добували на острові Парос: найчистіший білий,майже прозорий.

Номер слайду 3

Посейдон Мирон - давньогрецький  скульптор середини 5 століття до н. е.

Номер слайду 4

Виявляючи в гармонії людського тіла динамічно-напружений початок, Мирон показував красу атлетичної сили або розумної волі, що стримує невтримний порив. Геракл

Номер слайду 5

«Дискобол» давньогрецького скульптора Мирона став найвідомішим шедевром класичного періоду. Греки перемогли персів у Марафонській битві, настав очікуваний мир, і митці , заручившись духом оптимізму, почали створювати нові шедеври у більш реалістичній манері. Оригінальна статуя, виконана з бронзи, зберігається у Римському національному музеї.

Номер слайду 6

Афіна і Марсій.

Номер слайду 7

Поліклет із Аргоса, або Поліклет Старший (грец. Πολύκλειτος) — давньогрецький скульптор і теоретик мистецтва, який працював в другій половині 5 століття до н. е. Апоксиомен

Номер слайду 8

Діадумен" (Атлет, що прикрашає голову переможною стрічкою) - відома статуя Поліклета, була створена в 420-410 рр. до н. е. Не збереглася, відома по копіям.

Номер слайду 9

«Поранена Амазонка», статуя, що зайняла перше місце на знаменитом у конкурсі скульпторів для храму Артеміди Эфескої, була створена в 440-430 рр. до н. е.

Номер слайду 10

Дорифор" (Списоносець) - одна з найвідомиших скульптур античності, работа скульптора Поліклета, втілює т. н. Канон Поліклета, була створена в 450-440 рр.н.е.

Номер слайду 11

Фі́дій (грец. Φειδίας) — давньогрецький скульптор 5 ст. до н. е. Один з найбільших майстрів давньогрецького мистецтва епохи високої класики.

Номер слайду 12

Можливий портрет Фідія в похилому віці

Номер слайду 13

Зевс

Номер слайду 14

Три богині. Кентавр

Номер слайду 15

Афіна Лемнія. Поранена амазонка

Номер слайду 16

Східна частина майстерні Фідія у Олімпії

Номер слайду 17

Праксітель 390 до н. е. — 330 до н. е. — давньогрецький скульптор доби пізньої класики, головний представник новоаттичної школи пластики

Номер слайду 18

Статуя «Гермес» – єдиний відомий шедевр давньогрецького скульптора Праксителя, котрий зберігся до наших днів. Скульптуру було створено близько 343 року до н. е. в місті Олімпія, де вона і зараз зберігається в музеї. Пракситель відомий своїм талантом відтворювати риси обличчя й голови, зокрема волосся. Бюст Гермеса неодноразово досліджували, намагаючись відкрити секрет скульптора. Проте досі будь-які спроби лишаються марними. Гермес із немовлям Діонісом.

Номер слайду 19

Римська копія Афродіти КнідськоїУ створених Праксітелєм образах богів і богинь переважає споглядальний настрій. Скульптор досягає враження ідилічних, одухотворених образів за допомогою надзвичайно тонкої обробки мармуру, віртуозного використання світотіньових ефектів (завдяки чому окремі поверхні плавно перетікають одна в іншу, виникає ефект «вологого погляду»)

Номер слайду 20

Афродіта. Аполон,що вбиває ящірку.

Номер слайду 21

Скопас із Пароса  — давньогрецький скульптор, архітектор та художник 4 століття до н. е., чия творчість завершила період пізньої класики. Представник новоаттичної школи, першим серед давньогрецьких скульпторів відмовився від бронзи та звернувся до мармуру. Мелеагр

Номер слайду 22

Битва греків з амазонками.

Номер слайду 23

Скопас звернувся до відображення сильного душевного хвилювання, боротьби страстей. Для їхнього втілення скульптор використовував динамічну композицію и нові прийоми трактування деталей, особливо рис обличчя: глибоко посаджені очі, складки на чолі, привідткритий рот. 

Номер слайду 24

Менада. Голова пораненого воїна

pptx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
4255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку