Капуста – смачний, з лікувальними властивостями продукт споживання. Вона зміцнює організм,надає йому стійкості проти різних захворювань: Вгамовує головний біль;Розсіює безсоння;Допомагає при розладах травлення,хворобах печінки і селезінки; Лікує опіки, рани, екземи, виразки. Капуста є джерелом вітаміну С,К,Е,В1,В2,В3,Р,РР, каротину, провітамінів Р,U
Синьйор - Помідор. Помідори не лише смакують,але й корисні для здоров'я: Постачають вітамін А, який підтримує імунну систему, зір та здоров’я шкіри;Вітамін К корисний для наших кісток;Калій в томатах є ключовою поживною речовиною для роботи серця, підтримки здорового артеріального тиску; Покращують настрій навіть у сумний та похмурий день
Морква для організму необхідний продукт. Має протизапальну дію;Допомагає в травленні;Підвищує імунітет при ГРВІ та тонзилітах;Насичує організм клітковиною;Чинить антибактеріальну дію;Допомагає при захворюванні очей;Допомагає при цукровому діабеті;Знижує тиск;Сік моркви використовується при патології печінки та жовчного міхура
Коренеплоди буряка містять цукор, органічні кислоти, білок, пектини, каротин, вітаміни С,В1,В2,РР, мінеральні солі калію, магнію,заліза Цей овоч покращує пам’ять , використовується для лікування неврозів, безсоння, анемії, гіпертонії, виводить з організму токсини та важкі метали. Столовий буряк
В народній медицині картопля є цілющою рослиною,Варені бульби мають сечогінні і ніжні послаблюючі властивості. Вичавлений сік може знижувати високу кислотність у шлунку й поліпшувати роботу кишківника. Його вживають для тамування болю в шлунку, для швидкого загоювання ран, у тих хто має виразкову хворобу. Картопляний сік радять пити під час головних болей. В медицині широко використовують крохмал як протизапальну речовину від шлунково-кишкових захворювань, а також для присипок та в ролі наповнювача порошків та пігулок.
Огірок – вітаміни, мікроелементи і мінімальна кількість калорій. Огірки у лідерах за вмістом води. Вдосталь у них і вітаміну К, важливого для здорових і міцних кісток. Огірки багаті на особливі антиоксиданти,які швидко запускають в організмі процеси відновлення. Корисні огірки і для пам’яті. Фізотин, що є в огірках, сприяє роботі мозку і попереджає хворобу Альцгеймера.