Презентація "Бережи енергію, збережи Україну"

Про матеріал
Дану роботу можна використати як на уроках "Я досліджую світ", так і на визовній годині ,присвяченій екологічній тематиції "Бережи енергію, збережи Україну"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт «Бережи енергію. Збережи Україну» Робота вчителя початкових класів КЗО «СЗШ №89» ДМР м. Дніпра. Бідної Надії Василівни

Номер слайду 2

11 листопада у світі відзначають Міжнародний день енергозбереження. У багатьох країнах проходять заходи, на яких люди отримують інформацію про способи енергозбереження та існуючі поновлювані джерела енергії.  Наша держава має унікальне навколишнє середовище, а також багаті природні ресурси. Промисловість України та споживання енергії мають вагомий вплив на глобальні кліматичні зміни в Європі та в усьому світі. Однак культура бережливого використання енергії у нас, на жаль, тільки розвивається, їй потрібно навчатися.

Номер слайду 3

Економити сьогодні -  це не просто примха, а необхідність! Адже ми часто витрачаємо енергоресурси бездумно. Їх залишається все менше, а кошти за їх використання зростають.

Номер слайду 4

Пропонуємо вам практичні поради з енергозбереження, які дозволяють економити.

Номер слайду 5

1. Заміна звичайних лампочок на енергозберігаючі дозволяє заощадити 75-80 % електроенергії, оскільки їх світлова віддача в середньому в 5 разів більше.2. Використовуйте енергоефективні побутові прилади (від класу А до G. Клас А ++ - найбільш економний, далі йдуть менш економні: А +, А, В, С, D, G). Підвищення енергоефективності обладнання побутових приладів забезпечить зменшення оплати за використану енергію і шкідливих викидів в атмосферу.

Номер слайду 6

3. Не розміщуйте біля газової плити або опалювальних приладів холодильник,  не кладіть у нього гарячу їжу.4. Підтримуйте ощадливий температурний режим: + 6+7 °C у холодильнику, -18 °C - в морозильній камері.5. Не перевантажуйте та не недовантажуйте пральну машину. При використанні її в неправильному режимі, перевитрата електроенергії становить біля 30 %.

Номер слайду 7

6. Вчасно очищуйте пилосос. На третину заповнений мішок для збору пилу погіршує всмоктування приладу на 40 %.7. Вимикайте всі побутові прилади, коли ними не користуєтесь. В режимі очікування вони також споживають електрику.8. Економте водні та енергетичні ресурси. Перш за все, встановіть вдома сучасні лічильники електроенергії та води. Значні витрати енергії йдуть на нагрівання води, водовідведення та очистку стоків, тому відремонтуйте сантехніку та труби.

Номер слайду 8

9. Замість ванни можна приймати душ. Таким чином тільки за тиждень заощаджується до 400 л води.10. Встановіть енергозберігаючі вікна. Якщо вікна старі та дерев'яні, переконайтеся, що вони добре закриті, не мають щілин, утепліть їх.11. Накопичуйте сонячну енергію протягом дня. Не забувайте відсувати штори вранці, щоб сонячне тепло проникало всередину будинку. Відразу після заходу сонця зашторюйте вікна, щоб виключити втрату тепла в нічний час.

Номер слайду 9

12. Для ізоляції стін та підлоги у холодну пору року використовуйте килими або будь-яке інше покриття. Вони можуть стати частиною сучасного інтер'єру будинку.13. Перейдіть на роздільне сортування побутового сміття. З 1 т макулатури можна отримати 750 кг нового паперу та зберегти 5 дерев! Пластикові і скляні пляшки в багатьох містах можна здати в пункт прийому вторинної сировини, для повторної переробки.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ВИКОРИСТОВУЙТЕ РОЗУМНО! СПОЖИВАЙТЕ ЕФЕКТИВНО!

Номер слайду 12

Творчі роботи учнів 4-Б класу «Бережи енергію. Збережи Україну.»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

pptx
Додано
8 січня 2023
Переглядів
1001
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку