Презентація "Безцінний скарб Землі"

Про матеріал
Узагальнити знання про воду як необхідну складову довкілля. Виховувати наукове світорозуміння, бережне ставлення до води, як основи життя; прагнення внести свій вклад в охорону природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Безцінний скарб. Землі”Творчий проект. Берестівська ЗОШ І - ІІІ ступенів Соледарської міської ради

Номер слайду 2

Мета проекту. Розвивати пізнавальні можливості дітей. Узагальнити знання про воду як необхідну складову довкілля. Формувати елементи пошукових знань про основні екологічні чинники та взаємозв’язки між ними. Розвивати навички групової діяльності, спостережливість, аналітичне мислення, вміння робити висновки. Виховувати наукове світорозуміння, бережне ставлення до води, як основи життя; прагнення внести свій вклад в охорону природи.

Номер слайду 3

Актуальність Ще давні греки говорили, що вода дорожча від золота олімпійських перемог. Однак, про це, мабуть, не всі пам'ятають. Як можна пояснити варварське ставлення до води?! Грізною небезпекою нависло нині над людством забруднення річок, озер, морів, а останнім часом — і океанів. Працюючи над даним проектом, дитина вчиться узгоджувати свої дії з іншими, пізнає світ, ділиться своїми знаннями з друзями, що значно зміцнює дитячий колектив, формує позитивну атмосферу в класі. Підтримка і допомога батьків у розкритті теми проекту є основою двостороннього зв’язку між школою і родиною, що є запорукою успішного навчання і виховання учнів .

Номер слайду 4

Керівник проекту: Сидоренко Наталя Василівна. Учасники проєкту:учні та батьки 3 класу. Берестівської ЗОШІ – ІІІ ступенів

Номер слайду 5

Задачі проекту* Розкрити тему проекту.* В процесі роботи над проектом ознайомити дітей з методами пошукової діяльності, прищепити навички колективної праці.* Об’єднати дітей і батьків у спільній роботі. Привернути увагу до проблеми охорони води та її економного використання.

Номер слайду 6

ПЛАН РОБОТИ НАД ПРОЕКТОМ{BC89 EF96-8 CEA-46 FF-86 C4-4 CE0 E7609802}№ З/ПЗМІСТ Термін виконання. Відповідальний 1 Зібрати матеріал згідно теми проекту із різних джерел (інтернет, книги, журнали тощо).  Вересень – грудень 2019 року Учні, батьки класу2 Узагальнити і систематизувати зібраний матеріал.  Січень 2020 року Класний керівник, учні, батьки класу3 Оформити папку і комп’ютерну презентацію. Лютий 2020 р. Сидоренко Н. В., батьки, учні класу4 Підготувати і провести захист проекту. Березень 2020 р. Класний керівник, учні класу

Номер слайду 7

Вода – безцінний скарб. Вона звичайна і дивовижна речовина нашої планети. Вода належить до найпоширеніших речовин на Земній кулі. Нею вкрито близько 2/3 поверхні нашої планети (океани, моря, озера, річки…). Значна її кількість у вигляді льоду і снігу вкриває високі гори і величезні простори Арктики і Антарктиди. Багато води в атмосфері – пара, туман, хмари. Значна кількість води міститься в земній корі у вигляді підземних вод.

Номер слайду 8

Достатню кількість води в рідкому стані зумовила оптимальна відстань Землі до Сонця – 150 мільйонів кілометрів, якщо б відстань була менша, то вода перетворилась би на пару, якщо – більша, то на лід.

Номер слайду 9

Чиста вода* не має кольору;* не має запаху;* прозора;* кипить при температурі 100° С;* замерзає при температурі 0° С;* добрий розчинник;* під час нагрівання розширюється;* при охолодженні стискається;* під час замерзання розширюється;* на Землі існує в рідкому, твердому й газоподібних станах;* текуча (у рідкому стані);*найпоширеніший мінерал на Землі Властивості води

Номер слайду 10

97%Солона вода(моря, океани)Прісна вода(річки, озера, ставки, сніг, полярні льоди)3 %Тільки 1 % прісної водипридатний для пиття!

Номер слайду 11

Стан води в природіДОЩВодойма. РОСАСНІГРОСАІНІЙОЖЕЛЕДИЦЯПАМОРОЗЬЛІДОЖЕЛЕДЬХМАРИВЕСЕЛКАПАРАТУМАН

Номер слайду 12

Перевір себе. Перехід води зрідкого стану вгазоподібний це -Перехід води з рідкого стану в твердий це -Перехід води з твердого стану в рідкий це -Перехід води з газоподібного стану в рідкий це - Замерзання, танення, конденсація, випаровування

Номер слайду 13

Вода складається з кластерів, тобто володіє особливою шестигранною структурою. Ця структура змінюється, якщо на воду впливати різними способами – хімічним, електромагнітним і інформаційним. Таким чином вода може запам'ятовувати будь - яку інформацію. Японський дослідник доктор Масару Емото провів ряд відомих на сьогоднішній день досліджень. Емото брав звичайну дистильовану воду, і наклеював на пробірки написи з позитивними і негативними побажаннями (спасибі, добро, дякую, зло, ненависть…). Після заморозки кристали з позитивними написами стали дуже красивими і яскравими, а з негативними – перетворилися на зруйновані, потворні, темні. Кластер води“Дякую”“Надія”“Ти мене дістав”

Номер слайду 14

Цікаві факти*За даними ЮНЕСКО найчистіша вода знаходиться в Фінляндії.*Лід швидше отримати з гарячої води, ніж з холодної. *При мінус 120 °С вода стає тягучою.*85% всіх захворювань в світі передається за допомогою води.*Найбільше прісної води – в льодовиках.*Найдорожча вода в світі продається в Лос-Анджелесі – 90 доларів за літр.*В Азербайджані є вода, яка може горіти. В ній багато метану.*Людина за своє життя випиває в середньому 35 тонн води.*Гасити пожежі більш ефективно гарячою водою.* Наша кров на 83% це вода. *Всі живі організми складаються з води: людина -80%, тварини -75%, медузи - 99%, картопля – 76%, яблука – 85%, помідори – 90%, огірки – 95%, кавуни – 96%...* 22 березня святкується День водних ресурсів.

Номер слайду 15

Все живе на Землі не може обходитись без води

Номер слайду 16

Потреба людини у воді стоїть на ІІ місці після кисню

Номер слайду 17

Над водою нависла загроза

Номер слайду 18

SOSЩо ми можемо зробити, щоб припинити забруднення водойм?

Номер слайду 19

Лабораторія для допитливих дітей. Чи може яйце плавати? Звичайна вода Солона вода Для експерименту візьми 2 яйця (картоплини) і 2 склянки з водою. Обережно в одну склянку опусти яйце. В іншу склянку насип 2 ложки солі, добре розмішай і опусти друге сире яйце. Воно буде плавати. Вся справа в щільності води. Чим вище щільність, тим важче в ній потонути. Як створити іній? Приготуй сіль, жерстяну банку, розтовчений шматок льоду. Поклади в банку 2 склянки крижаної крихти, 1 склянку солі. Потім знову 2 склянки льоду, 1 склянку солі. Трохи почекай. Незабаром вся банка покриється тонким шаром інею. Перехід водяних молекул із газоподібного стану в твердий (лід), минаючи рідкий (воду), називається СУБЛІМАЦІЄЮ.

Номер слайду 20

Особиста веселка. Приготуй ємкість з водою, ліхтарик, дзеркало, білий аркуш. На дно посудини поклади дзеркало. Налий води. Світло ліхтарика направ на дзеркало. Віддзеркалення світла лови на папері. Ти побачиш справжню веселку. Світловий промінь складається з декількох кольорів. Коли промінчик проходить крізь воду, то розколюється на складові частини. Таким чином виходить веселка.«Дикобраз»Приготуй воду, поліетиленовий пакет (файл), кілька олівців. Наливаємо половину пакета води, витискаємо повітря. Потім протикаємо пакет наскрізь олівцями. Вода не витече. Пов’язано це з тим, що із-за тиску молекули поліетилену стискуються щільніше, в даному випадку – з поверхнею олівця. Якщо пакет спочатку проткнути, а потім налити води – вона витече.

pptx
Додано
28 грудня 2020
Переглядів
779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку