Презентація "Безпека руху велосипедиста"

Про матеріал
Безпека руху велосипедиста Елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху. Одяг для велосипедиста. Засоби безпеки велосипедиста.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Безпека руху велосипедиста. Елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху. Одяг для велосипедиста. Засоби безпеки велосипедиста.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Перші селярифери У 1813 році німецький лісничий Драйс створив перше велосипедне кермо.

Номер слайду 4

Велосипед завжди був і залишається одним із улюблених засобів пересування, захоплюючим видом спорту і туризму. Він міцно увійшов у побут людей, особливо молоді. Сучасний велосипед – це спосіб здорового способу життя, можливість подорожувати та милуватися краєвидами. Але, придбавши собі “двоколісного друга”, підлітки одразу ж забувають, що велосипед – учасник дорожнього руху. Не задумуючись над небезпекою, яку несе велосипед для інших учасників дорожнього руху, велосипедисти не дуже дбають и про власну.

Номер слайду 5

Елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху

Номер слайду 6

Через нестійкість велосипеду, як транспортного засобу, вірогідність отримати травму при їзді на ньому доволі висока. Як правило, більшість травм велосипедистів пов’язана із падінням з велосипеда або зіткнення велосипеда з автомобілем, іншими велосипедами, пішоходами, а також з деревами, стовпами тощо. Ось їх перелік: Забій різних частин тіла, струс мозку; Травми внутрішніх органів; Травми колін; Травми голови і хребта при перекиданні через голову; Вивих плечового суглоба, перелом ключиці; Різноманітні травми від падіння, пов’язані з попаданням штанини в ланцюг.

Номер слайду 7

Катаємося без травм Щоб уникнути травм та інших неприємностей, пов’язаних з їздою на велосипеді, необхідно перевірити свою екіпіровку та справність велосипеда. А саме: бажано надівати на голову захисний шолом – він убереже голову від травм; треба взувати кросівки; якщо на вас широкі брюки, зробіть все можливе, щоб штанина не могла потрапити до ланцюга велосипеда; перевірте, чи добре затягнуті всі болти та гайки велосипеда; при необхідності змажте деталі, що труться;

Номер слайду 8

переконайся, чи надійно закріплене кермо, чи не обертається воно; перевір надійність кріплення педалей; перевір натягнення ланцюга, бо ослаблений ланцюг може зіскочити в самий незручний момент (це може стати причиною травми або аварії); перевір, чи надійно закріплене сидіння; обов’язкова наявність велосипедного дзвінка, оскільки вчасно поданий сигнал дозволить уникнути зіткнень з іншими велосипедистами або пішоходами; велосипед повинен бути укомплектований набором ключів і насосом, щоб завжди можна було підтягнути ослаблені кріплення.

Номер слайду 9

Домашнє завдання:§29. с.135-136. Прочитати. Розробити пам’ятку “Безпека руху велосипедиста” (письмово).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 травня 2023
Переглядів
538
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку