Презентація "Безпека руху велосипедиста".

Про матеріал
• вчитимешся підбирати велосипед за розміром; • перевіряти його справність і оснащення; • дізнаєшся, як краще вдягнутися на велосипедну прогулянку, та деякі інші застереження для власників велосипедів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека руху велосипедиста Елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху. Одяг для велосипедиста. Засоби безпеки велосипедиста. Правила дорожнього руху для велосипедистів. Правила перевезення вантажів і виконання маневрів на велосипеді. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Вправа «Мозковий штурм»У кого з вас є велосипед і хто вміє на ньому їздити? Хто вміє гарно утримувати рівновагу? А хто з вас брав участь у наших вело змаганнях на початку навчального року?А який транспортний засіб ми називаємо велосипедом?

Номер слайду 3

Велосипед – колесний транспортний засіб, який рухається мускульною силою.

Номер слайду 4

З історії велосипеда. У Європі першим винахідником велосипеда був німецький лісник Дрез. У 1813 році він приробив до самоката руль.

Номер слайду 5

Наступним винахідником став робітник Дальзель. У результаті тривалих пошуків він винайшов педалі.

Номер слайду 6

У 1865 році французи Мішо та Лальман сконструювали перший металевий велосипед. Він був удвічі важчим за сучасний, але найбільшим його недоліком було те, що велосипед трусило на вибоїнах. Через це він отримав назву «кісткотряс». І коли ветеринар із Шотландії — Данлоп — здогадався прикріпити навколо колеса гумовий садовий шланг, їздити стало набагато зручніше.

Номер слайду 7

Визначення типорозміру велосипеда

Номер слайду 8

Елементи конструкції, що впливають на безпеку руху. Ось як повинен бути оснащений твій велосипед, щоб поїздка на ньому була приємною і безпечною (мал. 69).

Номер слайду 9

Тест на увагу № 1 Якомога швидше знайди очима в цій таблиці числа у порядку від 1 до 25. Людині з хорошою увагою знадобиться на цю вправу не більш як 30 секунд.

Номер слайду 10

Тест на увагу № 2 Цей тест виконай інакше. Спочатку знайди чорну одиницю, потім червону, далі чорну двійку і червону двійку і так далі. Впораєшся за 40 секунд — у тебе хороша увага, якщо більш як за 50 секунд - недостатня, її необхідно тренувати.

Номер слайду 11

Велосипед і дорожньо-транспортні пригоди. Дорожньо-транспортна пригода (ДТП) — подія, що сталася під час руху транспортного засобу, внаслідок якої загинули або зазнали поранень люди чи заподіяно матеріальних збитків.

Номер слайду 12

Виконання маневрів на велосипедіМаневр — це зміна напрямку руху відносно осьової лінії дороги. Хоч на дорозі велосипедистам дозволяється їхати якомога правіше, інколи треба повернути або об’їхати перешкоду.

Номер слайду 13

Як безпечно об’їхати перешкоду

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Завдання: Яка з пар велосипедистів одягнена відповідно до правил безпеки: пара №1, чи пара №2.

Номер слайду 16

Антон їхав узбіччям дороги. Він побачив, що попереду ведуться ремонтні роботи (мал. 75). За допомогою блок-схеми допоможи йому безпечно об’їхати перешкоду.

Номер слайду 17

Розглянь мал. 76 (а. б). Хто з велосипедистів порушує Правила дорожнього руху?

Номер слайду 18

Підсумки. Велосипедист є водієм транспортного засобу. Кожні шість годин у світі трапляється ДТП за участю велосипедиста. Велосипед — нестійкий транспорт і тому має обмежені можливості для перевезення пасажирів та вантажу. Перед виконанням повороту треба за 50 м подати сигнал рукою. Повертати ліворуч і розвертатися на велосипеді заборонено. Щоб виконати ці маневри, велосипедист повинен зійти з велосипеда, перетнути дорогу як пішохід в установленому для цього місці, а відтак продовжити рух.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

https://learningapps.org/2390903https://learningapps.org/4419856https://learningapps.org/4061712

Номер слайду 21

Список використаних джерел:1. Бех І. Основи здоров’я. 6 кл : Підручник для учнів/ Бех І.– К.: Алатон, 2020 Матеріали інтернету

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
2 червня 2023
Переглядів
434
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку