Презентація "Брейн -ринг "Знавці сорту""

Про матеріал
Цікаві завдання для учнів, які розширюють світогляд про спорт. Стимулють спілкування і створення дружніх відносин на основі спільних інтересів і кругозір фізичної культури і спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Знавці спорту»Брейн–рингІнтелектуальна гра з фізичної культури

Номер слайду 2

1-й етап – розминка;2-й етап – вгадай себе;3-й етап –бліц-турнір;4-й етап - фінал. Етапибрейн - рингу

Номер слайду 3

Зустрічайте команди: Хлопці Дівчата

Номер слайду 4

ЕТАПРозминка

Номер слайду 5

1. Гра в ручний м'яч, в якій дві команди по сім гравців намагаються закинути м'яч в ворота іншої команди.2. Початок шляху до фінішу.3. У цьому виді спорту виконують різні акробатичні вправи .4. Найстаріший вид спорту, в якому переможцем вважається той, хто першим перетне фінішну лінію.5. Літній варіант ковзанів.6. Гонки на лижах із стріляниною.

Номер слайду 6

7. У цьому виді спорту спортсмен, перебуваючи на хвилях, стоїть на дошці і керує нею.8. Спортивне сходження на гору.9. Спортивна командна гра з м'ячем і битою.10. Спортивна командна гра на льодовому або трав'яному полі.11. Уміння кидати диск, молот, гранату, спис. 12. У цій грі спортсмени з ракеткою в руках переміщаються по корту.13. Спортивний похід або екскурсія по певному маршруту.

Номер слайду 7

14. Гра, в якій необхідно перекинути м'яч через сітку.15. Пірнання і плавання під водою з аквалангом.16. Єдиноборство двох спортсменів, яке проходить за певними правилами.17. У цьому виді спорту спортсмен стоїть на дошці і спускається по сніжному схилу.18. У цій грі використовується тридцять дві фігури чорного і білого кольору, які розташовуються на дошці.19. Змагання проходять на рапірах, шаблях, шпагах.20. Гра в кеглі, які потрібно збити за допомогою важких куль.

Номер слайду 8

21. У цій грі використовують кий і двадцять одну кулю.22. Швидкісний спуск з крижаної гори на спеціальних санях.23. Боксерська трихвилинка.24. Суть цієї гри полягає в тому, щоб не дати волану торкнутися землі.25. Давній вид спорту в якому потрібно підняти велику вагу.26. У цей вид спорту грають десять польових гравців і один воротар.27. У якому виді спорту правила забороняють бігти?28. Назвіть всі види гімнастики?

Номер слайду 9

Цікаві факти про спорт1. Найбільш відомий вид спорту в світі – це футбол .2. Бокс став легальним видом спорту в 1901 році.3. М’ячі для гольфу (при ударі) можуть досягати швидкості 270 км /год.4. Корфбол – це єдиний вид спорту, зі змішаними командами, що складається з 4 чоловіків і 4 жінок.5. У середньому, за оцінками, жінки травмуються в 10 разів більше, ніж чоловіки під час занять спортом.6. Золоті медалі роблять не з чистого золота, а зі срібла з покриттям золота. Останні золоті медалі з чистого золота були зроблені в 1912 році для Олімпійських ігор.7. Запускання повітряних зміїв є професійним видом спорту в Таїланді.8. Спорт Лакросс спочатку грали американські індіанці. Вони займалися цим спортом для підготовки до війни.9. У шашках можливі лише 7 варіантів першого ходу.10. Перші сучасні Олімпійські ігри були проведені в Афінах (Греція) в 1896 році. У ньому брали участь 311 чоловіків, але жінок -учасниць не було. Жінки почали брати участь в Олімпійських іграх у 1900 році.

Номер слайду 10

ЕТАПВгадай себе

Номер слайду 11

ЕТАПБліц-турнір

Номер слайду 12

1. Чи може хокей бути літнім видом спорту?2. Як називається спортсмен, який ходить сидячи.3. Чого не треба, якщо є сила? 4. Попередники кросівок?5. Як називається боротьба на руках?6. Назвіть в якій грі користуються найважчим м'ячем?7. Як часто проводяться Олімпійські ігри?8. Як називається лад, в якому учні розміщені на одній лінії один біля іншого?Питання для команди «Дівчата»

Номер слайду 13

9. Скільки гравців грає у волейбол?10. Як називається танцюрист на льоду?11. У якому році жінки стали брати участь в Олімпійських іграх? 12. На які частини (тимчасові відрізки) діляться змагання з футболу .

Номер слайду 14

1. Скільки гравців у футбольній команді? 2. Як називають молодого спортсмена?3. На яких майданчиках проходять змагання з боксу?4. У які кольори оздоблена емблема Олімпійських кілець? 5. В якій грі користуються найлегшим м'ячем?6. Назвіть що захищає голову велогонщика?7. Скільки фігур у шахах? 8. На яких майданчиках проходять змагання з тенісу?Питання для команди «Хлопці»

Номер слайду 15

9. Скільки партій у волейболі?10. Довга палиця, якою спортсмени забивають кулі в більярді?11. Назвіть види легкої атлетики? 12. Який девіз Олімпійських ігор?

Номер слайду 16

ЕТАП Фінал

Номер слайду 17

Гра з глядачами. Відгадай загадки

Номер слайду 18

Дякую за гру!

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку