Презентація "Чарівний космос"

Про матеріал
12 квітня відзначають Всесвітній день авіації і космонавтики, Міжнародний день польоту людини в космос.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧАРІВНИЙ КОСМОС

Номер слайду 2

Нині у нас прецікавий урок,Прагнули люди завжди до зірок. Мрію цю давню здійснила людина,Й вельми вагома тут роль України. Бо ж земляки у нас талановиті,Тим-то й відомі вони всьому світу.

Номер слайду 3

З давніх-давен незвідані космічні далі манили людину, щоразу спонукаючи вигадувати щось нове: крила з воску та пір’я, аероплани, перші літаки… Мрія побачити рідну планету із космосу не давала спокою багатьом поколінням. Та поки фантасти писали неймовірні інопланетні історії, астрономи й техніки невтомно працювали

Номер слайду 4

19 листопада 1997 року о 19:46 за Всесвітнім часом із космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида розпочався зворотній відлік для американського космічного корабля "Колумбія". На його борту — шість членів екіпажу, серед яких українець Леонід Каденюк. Він став першим і поки єдиним космонавтом незалежної України.

Номер слайду 5

Досліджуймо космос та дізнаваймося щось нове про наш неймовірний та загадковий Всесвіт.

Номер слайду 6

Космос зачаровує! Є так багато речей, які ми ще не знаємо про наш Всесвіт і кожне нове відкриття наближає нас до його розуміння.

Номер слайду 7

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КОСМОС

Номер слайду 8

Здається, що всі зірки однакові, але кожна зірка має різний колір, він залежить від її температури. У космосі більше зірок, ніж піщинок на пляжі.

Номер слайду 9

Щоб долетіти до космосу, знадобиться лише одна година.

Номер слайду 10

Сонце виглядає дуже близько, але нашому найшвидшому космічному кораблю знадобилося б 70 000 років, щоб досягти Сонце.

Номер слайду 11

Неможливо ходити по таких планетах, як Юпітер, Нептун, Сатурн, оскільки вони не мають твердої поверхні і складаються переважно з газів.

Номер слайду 12

Місяць дуже гарячий (в середньому 106 градусів) вдень, але дуже холодний (у середньому мінус 152 градусів) вночі.

Номер слайду 13

Найпершими тваринами в космосі були плодові мушки… їх відправили в 1947 році та повернули назад живими.

Номер слайду 14

Один день на Венері — це майже 8 місяців на Землі.

Номер слайду 15

Пропоную переглянути кадри відеозйомки Землі з космосу, здійсненої Космічним центром Джонсона НАСА: на них ви побачите різні міста і навіть північне сяйво.

Номер слайду 16

Сонце — найближча до Землі зірка. Воно є центром і єдиною зіркою Сонячної системи. Без енергії Сонця не було б життя на нашій планеті. Воно зігріває нас своїм лагідним теплом, дає всім на Землі світло. Завдяки Сонцю ростуть дерева, трава, квіти, нагрівається вода в морях та океанах, і там можуть жити риби й різні тварини… А ще люди навчилися накопичувати і використовувати сонячну енергію.

Номер слайду 17

Земля — п’ята за розміром планета Сонячної системи (третя за віддаленістю від світила планета). Тільки на нашій планеті є головні умови існування життя — вода і повітря: океани займають більше половини поверхні Землі — 70 %, тільки на нашій планеті є атмосфера з достатньою для дихання кількістю кисню (а саме кисень передусім потрібний для дихання людей).

Номер слайду 18

Меркурій — найближча і до Сонця, і до Землі. Це найменша планета Сонячної системи. На Меркурії може бути або надміру холодно, або надміру спекотно. День на Меркурії також надміру довгий для людей — він триває 59 земних діб

Номер слайду 19

Венера — третій за яскравістю об’єкт на небі Землі після Сонця й Місяця. Найкраще її видно ввечері та вранці, тому її й називають вранішньою або вечірньою зорею. Іноді Венеру називають сестрою Землі або її близнюком: планети схожі за розмірами (Венера трохи менша, ніж Земля)

Номер слайду 20

Марс — невелика планета земної групи: якщо уявити собі Сонце розміром як вхідні двері, то Земля порівняно з ним буде за розміром як монетка, а Марс — як таблетка аспірину. Цю планету ще називають червоною: адже ґрунт на ній має червоний відтінок.

Номер слайду 21

Юпітер — найбільша планета Сонячної системи. Її ще називають газовим гігантом.

Номер слайду 22

Сатурн — друга за розміром планета Сонячної системи після Юпітера. Це ще один газовий гігант. Сатурн має найзахопливішу систему кілець з усіх планет Сонячної системи.

Номер слайду 23

Нептун — найвіддаленіша від Сонця і третя за масою планета Сонячної системи. Це один з найменших газових гігантів. Доба на Нептуні триває приблизно 16 земних годин, а рік — цілих 165 земних років, адже ця планета дуже віддалена від Сонця. Нептун має шість кілець.

Номер слайду 24

Уран — сьома за віддаленістю від Сонця планета Сонячної системи, дуже гарний синьо-зелений велетень. Тож саме Уран є справді блакитною планетою! Уран, як і Нептун, називають крижаним гігантом: у складі цієї планети багато замерзлої води.

Номер слайду 25

Місяць — єдиний природний супутник Землі, планети, яка стала домівкою для всіх нас. Це другий за яскравістю об’єкт на небосхилі після Сонця, тому багато дечого ми можемо побачити без допомоги телескопа.

Номер слайду 26

Парад планет — це явище, коли планети Сонячної системи опиняються наче на одній лінії.

Номер слайду 27

Небесні тіла: комети, планети, карликові планети,супутники, метеори, метеорити та метеороїди,астероїди, зірки тощо.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

МАЛЮЄМО КОСМОС

Номер слайду 30

Номер слайду 31

ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!Для презентації використані інтернет - ресурси

pptx
Додано
6 квітня
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку