Презентація "Чорнобильська трагедія"

Про матеріал
Презентація присвячена подіям 1986 року Спрямована на розвиток у учнів компетентності критичного мислення, уміння давати власну оцінку вчинкам, подіям, визначати основний зміст отриманої інформації. Розвивати почуття гордості за свій народ.Виховувати у учнів почуття патріотизму, співчутливості до людини, уміння цінувати людське життя, людяність, доброту, любов до рідного краю, рідної землі, відповідальність за наступні покоління.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чорнобильська трагедія Не винен я, що все це сталось, Що розкололась неба твердь, Що в золотом покриту галузь Ми атомну впустили смерть! (Д.Павличко) Підготувала: Казаченко Тетяна Григорівна

Номер слайду 2

Скажіть чому ми згадуємо кожного року чорні дати , червоні дати нашої історії? Які ми повинні зробити висновки з цієї трагедії? Що ми повинні знати про радіацію? Що нам необхідно знати про ядерну загрозу?

Номер слайду 3

З Біблії: Засурмив третій Янгол, і велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І спала вона на третину річок та водні джерела. І ймення зорі тієї „Полин”. І стала третина води, як полин, і багато людей повмирало з води, бо згіркла вона.

Номер слайду 4

Наслідки катастроіи. Забруднена територія Білорусії, Росії,де проживає близько 2 мільйонів осіб. В багатьох країнах випав радіаційний дощ. Сильними радіоактивними забрудненнями вражено 5 мільйонів га території України, більша частина яких - сільськогосподарські угіддя, забруднено 1,5 га лісів.

Номер слайду 5

Що таке радіація? Радіація – це вид випромінення, який змінює стан ядер або атомів, перетворюючи на електрично заряджені іони і продукти ядерних реакцій. Різні види випромінення відрізняються різною проникаючою здатністю, тому неоднаково впливають на наш організм.

Номер слайду 6

Тести: 1. Як захистити свій дім під час ядерної загрози: а) відкрити всі вікна на провітрювання; б) закрити всі вікна і двері; в) закрити всі вікна і двері, всі отвори,потім закрити плівкою або тканиною всі вікна і двері. 2. Як захисти органи дихання а) органи дихання можуть бути відкритими; б) використовуйте протигаз, распі-ратор або ватяні марлеві пов’язки; в) використовуйте тільке протигаз. 3. Як захистити покрови шкіри: а) захистити все тіло одежою, зверху надіти плащ з капюшоном, накидку, гумові чоботи; б) тіло захищати не потрібно; в) одяг може бути будь який. 4.Як зберігати продукти харчування: а) продукти харчування зберігати як завжди; б) продукти харчування зберігати в холодильнику; в) продукти харчування зберігати в скляній тарі або в поліетиленових пакетах в холодильниках. 5. Як вживати іжу: а) їжу вживати після термічної обробки; б) їжу промивати під проточною водою, зливати, проварювати двічі та ін.; в) їжу вживати як завжди.

Номер слайду 7

Правила поведінки під час атомної загрози: — максимально обмежити перебування на відкритій території, при виході з приміщення використовувати підручні засоби індивідуального захисту (респіратор, пов'язка, плащ, гумові чоботи); — під час перебування на відкритій території не роздягатися, не сідати на землю, не курити; — перед тим, як увійти в приміщення, взуття помити водою або витерти вологою ганчіркою, одяг почистити вологою щіткою; — суворо дотримуватись правил особистої гігієни; — в усіх приміщеннях, підготовлених для перебування людей, щоденно проводити вологе прибирання, бажано з використанням миючих засобів; — приймати їжу тільки у закритих приміщеннях, ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі і полоскати рот 0,5-процентним розчином питноі соди; — воду вживати тільки з перевірених джерел, а продукти харчування — придбані через торговельну мережу; — сільськогосподарські продукти індивідуальних господарств, особливо молоко, зелень, овочі та фрукти, вживати в їжу тільки за рекомендацією органів охорони здоров'я; — не купатися у відкритих водоймах до перевірки ступеня їх радіоактивного забруднення; — не збирати у лісі ягоди, гриби і квіти.

ppt
Додано
3 березня 2020
Переглядів
708
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку