Презентація " Цікаві факти про домашніх улюбленців"

Про матеріал
Діти дізнаються цікаві факти про домашніх улюбленців. Збагатять свої знання про тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Собакам протипоказана їжа, в якій міститься шоколад (цукерки, шматочок торта тощо). Для них шоколад є отрутою і може викликати дуже сильне отруєння. Унікальні відбитки носа. Як і відбитки пальців людини, ніс кожної собаки має унікальний малюнок. Немає двох однакових відбитків собачих носів!

Номер слайду 2

Ніколи не забувай обличчя. Собаки мають дивовижну здатність запам’ятовувати людські обличчя, навіть якщо вони їх не бачили роками. Любов вашої собаки справді витривала. Собаки мріють. Дослідження показують, що собаки бачать сни, схожі на людські. Отже, коли ваше цуценя смикається уві сні, можливо, воно ганяється за білками уві сні.

Номер слайду 3

Ознакою хорошого самопочуття кішки є тоді, коли кішка вилизує своє тіло. Коти сплять більше ніж люди. Вони можуть спати від 12 до 16 годин на день!

Номер слайду 4

Коти мають дуже гнучку хребет. У них є більше кісток у своїй хребтині, ніж у людей, що дозволяє їм виконувати неможливі для нас фізичні трюки. В повній темноті кішка може орієнтуватися за допомогою вусів

Номер слайду 5

Хом’яки – нічні ссавці, це означає, що вони більш активні в нічний час і сплять протягом дня. Хом’яки добре плавають, набираючи в защічні мішки повітря і використовуючи їх як поплавки.

Номер слайду 6

Звичайний хом’як може запасати до 90 кілограмів корму. Так само роблять і білки – вони запасають більше, ніж в результаті з’їдають за зиму Хом'яки харчуються не тільки зернами і ягодами, а й деякими невеликими комахами, щоб заповнити бракуючий в організмі білок

Номер слайду 7

Папуги можуть імітувати різні звуки: від голосу людини до шуму працюючих побутових приладів. Роблять це вони тільки за допомогою рота, адже у птахів немає голосових зв’язок. Зграї папуг в дикій природі можуть бути величезними. Найбільша зграя, коли-небудь виявлена, налічувала близько 70 тисяч птахів!

Номер слайду 8

Більшість папуг живиться рослинною їжею і іноді ловить комах, але папуги породи кеа – справжні хижаки, вони нападають навіть на досить великих тварин, наприклад, на овець. В Австралії існують спеціальні школи для папуг, де цих птахів вчать розмовляти

pptx
Додав(-ла)
Ольга Панчук
Додано
2 грудня 2023
Переглядів
224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку