Презентація "Цікаві факти та загадки про космос"

Про матеріал
Ця презентація містить 14 слайдів. Тут є цікаві факти про Сонячну Систему,сонце,місяць,та про кожну планету окремо. На кожному слайді є фото.
Перегляд файлу

imageȋʓɸɨɪʓ͸ʄɨɸʁɴ͸ʁɨ͸ ɳɨɫɨɮɸɴ͸ɾɿɽ͸ɸɽʀɻɽʀ

Шут  Ксенія

ȋʓɸɨɪʓ͸ʄɨɸʁɴ

         В нашій Сонячній системі є астероїд з кільцями, як у Сатурна. У астероїда Харикло два щільних і вузьких кільця. Це п’ятий об’єкт у Сонячній системі, у якого є кільця, поряд з Сатурном, Юпитером, Нептуном і Ураном.

         imageСередня щільність речовин Сатурна в два рази менше, ніж щільність води. Це означає, що, якщо опустити цю планету в склянку з водою, то вона буде плавати на поверхні. Це можна це перевірити, тільки, звичайно, якщо знайдеться відповідний стакан.

         Якщо б хто-небудь захотів на машині дістатися до найближчої зірки після Сонця – Проксима Центавра, то йому, при швидкості 96 км/год, знадобилося б близько 50 мільйонів років.

image

Сонячна система

͸

image   У нашій Сонячній системі не так вже й багато астероїдів

Ми всі дивилися фільми про астероїди, однак багато хто не усвідомлює, що в нашій системі існує, як і величезний астероїдний пояс, розташований між Юпітером і Марсом, так і невеликі астероїдні групи по всій Сонячній системі – і деякі з них досить близькі до Землі. Однак фільми були неправі в одному: хоча в них показується, як космічний корабель постійно виляє, щоб уникнути зіткнення з величезними каменями, насправді астероїди настільки далекі один від одного, що цього робити не довелося б.

image

image͸ǿʓʀʘʇʋ

         Щільність Місяця набагато менша за щільність Землі. Через це на Місяці ви будете важити близько однієї шостої (16,5%) вашої земної ваги.

         .Існує таке поняття як «Темна сторона Місяця». Насправді воно помилкове, оскільки обидві сторони Місяця отримують однакову кількість сонячного світла, проте одна сторона ніколи не повернута до Землі. Сторону яка повернена від Землі можливо побачити лише з космічних апаратів.

ǿɯɿɸʂɿʓɵ

imageimageimageПланета Меркурій – це одна з найцікавіших планет, оскільки вона допомогла нам багато зрозуміти про створення нашої власної Сонячної системи та про те, як можуть формуватися й інші зоряні системи. Меркурій дуже цікавий для вивчення і повний крутих фактів. У Меркурія найбільше кратерів у Сонячній системі

imageОскільки атмосфера Меркурія слабка, планеті немає як захиститися від ударів метеорів. Тому поверхня заповнена кратерами від ударів метеоритів і це надало Меркурію дуже схожого вигляду як наш Місяць.

imageǮɯɼɯɿɨ

День на Венері довший за рік

Венері потрібно більше часу, щоб один раз обернутися навколо своєї осі, ніж для завершення одного обороту навколо Сонця.

Це треба 243 земні дні, щоб зробити один оборот навколо своєї осі – найдовше обертання будь-якої планети Сонячної системи – і лише 224,7 земних днів, щоб виконати один оборот навколо Сонця.

imageЗемля

͸

         Земля третя від Сонця планета нашої Сонячної системи Земля знаходиться приблизно в 150 мільйонах кілометрів від Сонця. Для того щоб досягти поверхні нашої планети, сонячному світлу необхідно 500 секунд.

         Як далеко знаходиться центр Землі? Відстань від поверхні Землі до її центру становить приблизно 6378 км. Унайтоншому місці товщина не перевищує 66 км.

imageǿɨɿʀ

         Зараз Марс не має глобального магнітного поля. Однак у його корі є намагнічені ділянки, які свідчать про те, що в далекому минулому планета його мала.

○      Температура на Марсі коливається від -153°C на полюсах взимку, до +25°C на екваторі влітку, в помірних широтах від -50°C зимової ночі, до 0°C літнім днем. Середня температура Червоної планети становить –55°C.

                                                 țɾʓʁɯɿ                                                                     image

Юпітер— п'ята планета від Сонця, є газовим гігантом та найбільшою планетою всієї Сонячної системи. Юпітер майже в 318 разів масивніший за Землю та більш як удвічі масивніший за всі інші планети Сонячної системи разом узяті. Юпітер має 79 супутників, найбільшими з них є Ганімед, Іо, Європа та Калісто.

                                                  Ȅɨʁʂɿɼ                                                                                image

Сатурн класифікують як газовий гігант. У зв'язку з цим він не має твердої поверхні.

 Атмосферу Сатурна переважно становлять водень і гелій.

                                                 Ȇɿɨɼ                                                                           image

Уран обертається навколо Сонця боком

Усі планети Сонячної системи обертаються навколо своєї осі з нахилом. У багатьох випадках планети мають осьовий нахил, де один з їх полюсів буде трохи нахилений до Сонця. Наприклад, вісь обертання Землі нахилена на 23,5 градуса від площини Сонця. Марс подібний, з нахилом близько 24 градусів, що призводить до сезонних змін на обох планетах.

Але осьовий нахил Урана – приголомшливі 99 градусів! Іншими словами, планета обертається на боці. Усі планети схожі на вертушку, обходячи Сонце, але Уран більше схожий на кулю, яка котиться круговим візерунком.

imageȀɯɾʁʂɼ

Маючи екваторіальний радіус лише 24 764 км, Нептун менший за всі інші газові гіганти Сонячної системи: Юпітер, Сатурн та Уран.

Але ось що найцікавіше: Нептун насправді більш масивний, ніж Уран, приблизно на 18%. Оскільки він менший, але масивніший, Нептун має набагато вищу щільність, ніж Уран. Насправді, при 1,638 г/см3 , Нептун є найщільнішим газовим гігантом Сонячної системи.       

pdf
Додав(-ла)
Шут Ксенія
Додано
26 січня 2023
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку