Презентація "Цікаво про комах"

Про матеріал
Додатковий матеріал про різноманітність представників класу Комахи і їх значення у природі і житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ці чудові малюки Знайомство з энтомологією, наукою про комах Учитель біології ЗОШ № 2 Звягіна Л.К. 2024

Номер слайду 2

Захоплюючі рекорди комах Найдовша комаха– Гигантський паличник з острова Борнео схож на стару суху палку, його размір 33 сантиметра у довжину! Найбільша літаюча комаха– метелик орнітоптера з Нової Гвінеї, її розмах крил – 28 сантиметрів Найменша комаха– маненькі оси, всьго 0,21 мм довжини. Гарна новина – вони не жалять людей! Найважка комаха – жук голіаф з Центральної Африки, його вага 100 грамів!

Номер слайду 3

Жахливі жуки (факти з життя) Місце проживання: практично усюди, за висключенням морей, але деякі жуки живуть на морских узбережжях Особливі ознаки: у більшості жуків короткі антени. Жорсткі надкрилля захищають його жирне тіло

Номер слайду 4

Фантастичні комахи?

Номер слайду 5

Факти з життя мурах Місце проживання:по всьому світу на грунті. Живуть у мурашниках. Особливі ознаки: більшість мурах менше сантиметра у довжину. Тонке стебельце між грудями і черевцем. Членисті вусики.

Номер слайду 6

Безкоштовні об’яви! Змінимо навоз на найкраще? Служба жуків-скарабеєв позбавить вас від куп гавозу. Наша спеціальність – скатування и сховок навозних кульок. Ми відкладемо туди яйця и личинки з’їдять навоз! «Скарабеї прибули перед тим, як навоз впав на землю. 7000 навозників взялися за роботу и швидко позбавилися від всього! Моя савана ніколи не виглядала чистіше!» СЛОН, Африка

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Світло в моєму домі! Це можна зробити за допомогою фонаря зі світлячками, як це роблять в Бразилії та Індії. Світлячкові фонарі дають м’який зелений або жовтий світ, який виходить з тіл жуків-світляків. Сорок світляків світять як 1 свічка. Їм не потрібні ні розетки, ні батарейки-все відбувається за допомогою хімічних речовин ваших друзів!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Жук-могильщик и К° Хтось помер? Визивай сім’ю друзів-могильщиків. Ми захоронимо все, що завгідно, навіть якщо знадобиться працювати у 2 зміни. Безкоштовні послуги з подрібнення. Професійний уход після похорон: наші маленьки личинки будуть поряд! Послуга безкоштовна.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

ppt
Додано
1 травня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку