Презентація "Давня Індія"

Про матеріал
Під час роботи з цією презентацією учні дізнаються про найдавіші культи в Індії, зможуть розповідати про буддизм, пояснювати що таке варни та касти, називати досягнення індійської культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: РЕЛІГІЯ ТА КУЛЬТУРА ДАВНЬОЇ ІНДІЇ ВАТУТІНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1 ВАТУТІНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ УЧИТЕЛЬ ЛІТІЧЕНКО ТЕТЯНА ПАВЛІВНА2023

Номер слайду 2

МЕТА: ЗНАТИ ПРО НАЙДАВНІШІ КУЛЬТИ В Індії, РОЗПОВІДАТИ ПРО БУДДИЗМ, ПОЯСНЮВАТи, що ТАКЕ ВАРНИ та КАСТИ, НАЗИВАТИ ДОСЯГНЕННЯ ІНДІЙСЬКОЇ КУЛЬТУРИ.

Номер слайду 3

Давні індійці обожнювали сили природи. На зміну старим богам приходили нові. Головними богами стали Брахма, Вішну та Шива. Богиня краси та кохання звалася Лакшмі. Бог Шива, що танцює. Богиня Лакшмі

Номер слайду 4

Священні кобри. Поклоніння священній коровіВВони їх не вбивають і не їдять, влаштовують на їх честь свята. В Індії існує багато храмів присвячених священним тваринам.Індійці й досі вважають священними багатьох тварин – корів, мавп, слонів,змій.

Номер слайду 5

Брахма - Творець За легендою бог Брахма поділивлюдей на чотири групи - Варни. Також він визначив права, заняття та обов’язки. Для кожної Варни існував свій колір - білий, червоний, жовтий та чорний. ДДо найвищої касти належали жерці - брахмани. Вони говорили від імені бога. Їхній обов’язок - вивчати священні книги, приносити жертви богам та навчати народ.

Номер слайду 6

Брахмани Жерці Утворилися з вуст Брахми Кшатрії-воїни. Утворилися з рук Брахми. Землероби та ремісники. Утворилися з стегон Брахми. Слуги. Утворилися з підошв Брахми Недоторканні Поділ на касти

Номер слайду 7

Гаутама – засновник буддизму Символ буддизму. УУ VІ – Vст. до н.е. в Індії поширилась нова релігія – буддизм. Засновником буддизму був Гаутама, якого називали Буддою. Слово Будда означає – просвітлений Будда навчав, що правильно живе та людина,яка обмежує свої бажання, живе скромно,чесно, спокійно, прагне пізнати істину. Буддизм – це одна з трьох світових релігій.

Номер слайду 8

“ Магабгарата"“Рамаяна”Найбільшим твором давньоіндійської літератури є поема “Магабгарата” Друга велика індійська поема – “Рамаяна”В ній розповідається про життя та подвиги головного героя Рами.

Номер слайду 9

Гра в шахи“”” Чотири роди військ ”Ч Індійці винайшли таку гру як гра в шахи. Гра була задумана як битва між двома арміями. Називалась вона “ чотири роди військ “.

Номер слайду 10

Сучасні,арабські та індійські цифри. Давні індійські цифри Великим науковим досягненням Давньої Індії було створення цифр та системи лічби. Ці цифри запозичили араби, а потім вони перейшли до європейців. Індійці також придумали цифру 0. Писали індійці на листках пальми чорнилами, які виготовляли із соку цукрової тростини та сажі.

pptx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку