Презентація "День піци"

Про матеріал
В презентації відображена історія пяви піци, країна походження, безліч рецептів. Стане в нагоді учням початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День піци

Номер слайду 2

Коли винайшли піцу? Піцу “Маргарита” створив італієць Рафаелле Еспозіто близько 200 років тому (1889). За легендою піца була створена на честь об’єднання Італії та мала три інгредієнти начинки — базилік, моцарелу та помідори, що символізували зелений, білий та червоний колір італійського прапора. Назву піца отримала на честь королеви Маргарити. Страви, подібні до піци існували навіть давніше.

Номер слайду 3

Які саме страви передували піці?В Давній Греції, а згодом і в Риміготували плаский хліб з оливками, травами й олією. А перські воїни випікали на власнихщитах коржі зі спеціями, фініками й сиром.

Номер слайду 4

В самій Італії перед піцою було створено хліб “фокачча”, на який згодом додали начинку, що і стало називатись “піцою”.

Номер слайду 5

Скільки всього є рецептів піци? Жителі кожної країни додають у цю страву щось своє, але саме італійська піца налічує більш ніж 1000 рецептів улюбленої страви в усьому світі.

Номер слайду 6

Що означає слово “піца”? Назва цієї страви походить від двох італійських слів, які перекладаються відповідно «тарілка» й «площа». Піца - страва для бідних? Кажуть, що королева Маргарита хотіла дізнатись, що їдять бідні. І саме для неї до піци -хлібного коржа - додали інші інгредієнти. Королеві полюбилась ця страва іопісля піца вважалась національним досягненням.

pptx
Додано
3 квітня
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку