Презентація "День Соборності"

Про матеріал
Презентація до Дня Соборності України. Діти виконують завдання, знайомляться із символами України
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У нас розкішна земля, з великими можливостями. Земля, на якій Бог зібрав всі дива. Ми любимо свободу і вміємо захищати її. Ми творці, бо сильні духом. Ми різні, ми вільні. Україна у кожного своя, але для нас вона одна єдина.

Номер слайду 3

Ми – українці!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Столиця України – місто …..

Номер слайду 6

Найбільша річка України - ……

Номер слайду 7

В Україні є моря:

Номер слайду 8

і …… море

Номер слайду 9

Яка мова є державною мовою України? Що є основним законом держави Україна? Хто діючий Президент України? Як називається державна валюта ? Які гори є на території нашої держави? Кого український народ називає Який танець є нашим національним? (Г Який одяг вважається український національним?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Держа́вний гі́мн Украї́ни — один з головних державних символів України поряд з прапором і гербом. Державним гі́мном є перший куплет та приспів пісні «Ще не вмерла України і Слава, і Воля», слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького.

Номер слайду 12

Всі наші бажання, всю нашу любов до Батьківщини, її красу відображено в нашому прапорі. Жовтий колір - …….це колір пшениці, зерна, хліба, теплого сонця. А синій колір - …..це колір нашого неба.

Номер слайду 13

Герб України - золотий тризуб на синьому тлі. Він символізує Любов, Життя і Мужність.

Номер слайду 14

Зупинка СПОРТИВНА

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Завжди любили люди цілющу красуню калину, яка є символом дівочої краси, ніжності. Вона росла біля кожної хати. Калиною прикрашали весільний коровай. Калина

Номер слайду 17

Верба Вона своїми коренями скріплює береги, очищає воду. Коли копали криницю, то кидали шматок вербової колоди для очищення води. У відро з водою клали вербову дощечку, а на неї ставили кухлик для пиття води. Це була своєрідна народна гігієна. Верба символ родинного вогнища.

Номер слайду 18

Барвінок Барвінок є символом української культури. Ця невибаглива рослина завжди росла і росте біля українських осель, стелиться вздовж стежин. Барвінком прикрашають весільний коровай, його садять біля хати. Барвінок вплітають дівчата у віночок. Він зеленіє навіть під снігом. Барвінок є символом кохання.

Номер слайду 19

Хліб і рушник Хліб-сіль на вишитому рушникові були високою ознакою гостинності українського народу. Рушник символізує на лише умілі руки а і чисту душу, і щирі почуття. Хліб був мірилом життя, культури, жоден обряд не обходився без нього

Номер слайду 20

4 зупинка Історична Історія свята

Номер слайду 21

«Словничкова скринька» Незалежність – не залежить від кого-, чого-небудь, не підкоряється комусь-, чомусь. Єдність – тісний зв'язок, згуртованість, цілісність, неподільність. Соборність – об'єднаність, неподільність.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Діти, любіть свою Батьківщину, як свою рідну неньку. Вона вас зростила. Шануйте наші державні символи, бо вони є ознакою нашої держави несуть в собі нашу історію. Любіть Україну, як сонце любіть, Як вітер, і трави, і води. В годину щасливу і в радості мить, Любіть у годину негоди. Любіть Україну у сні й наяву, Вишневу свою Україну, Красу її вічну живу і нову, І мову її солов"їну. Між братніх народів, мов садом рясним, Сіяє вона над віками …. Любіть Україну всім серцем своїм І всіми своїми ділами. А які віршики ви приготували до свята ?

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Наші захисники є героями України, і такого війська, як наше, немає ніде у світі. Ми обов'язково переможемо!

Номер слайду 27

Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

ppt
Додав(-ла)
Zinchenko Vera
Додано
6 лютого
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку