Презентація "День Соборності України"

Про матеріал

















Зміст слайдів
Номер слайду 1

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Номер слайду 2

День Соборності України – свято що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возєднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки що відбулося у 1919 році.

Номер слайду 3

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. “Враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної соборної української держави. ”

Номер слайду 4

Ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві.

Номер слайду 5

Київська Русь, об'єднавши у своїх кордонах усі східнослов'янські племена, досягла найвищої могутності за часів Володимира Великого та Ярослава Мудрого.

Номер слайду 6

Протягом віків її практичним втіленням займалися українські гетьмани Богдан Хмельницький,Петро Дорошенко, Іван Мазепа, Пилип Орлик.

Номер слайду 7

В результаті ухвалення ІІІ Універсалу Центральної Ради 7 листопада 1917 р. була проголошена УНР, до складу якої ввійшло 3 губернії. Під впливом цих подій у жовтні 1918 р.у Львові представники Західноукраїнських політичних партій створили Українську Центральну Раду, а 19 жовтня того ж року було проголошено утворення ЗУНР

Номер слайду 8

22 січня 1919 року у Києві на Софієвській площі відбулися урочисті збори на яких був проголошений Акт Злуки українських земель. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возєднався на своїй землі в єдиній українській державі.

Номер слайду 9

23 січня розпочався Трудовий Конгрес України, який мав виконувати функції всеукраїнського парламенту. Акт Злуки було затверджено вищим законодавчим органом України.

Номер слайду 10

Однією з перших акцій до яких вдалися патріотичні сили в передчутті розпаду СРСР став “живий ланцюг” між Києвом і Львовом 21 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

Номер слайду 11

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Номер слайду 12

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! Говорять сьогодні дорослі й малі Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина, Немає такої, як ти на землі.

ppt
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
2519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку