Презентація "День захисника України"

Про матеріал
Презентація до виховного заходу до Дня захисника України, може бути використана для класного часу або загальношкільного свята.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

14 жовтня

Номер слайду 2

День 14 жовтня об’єднує свята: День захисника України  День Українського козацтва Свято Покрови Пресвятої Богородиці

Номер слайду 3

Номер слайду 4

День захисника України Свято виникло на тлі підсилення в суспільстві ідей декомунізації і збройної агресії Росії на Донбасі і в Криму. Президент Петро Порошенко встановив 14 жовтня державним святом своїм Указом від 14 жовтня 2014 року. 5 березня 2015 року Верховна Рада підтримала президентський законопроект. Вперше День захисника України у 2015 році відсвяткували під гаслом «Сила нескорених».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни. Тому, минулого року, свідомо викреслюючи з українського календаря чуже, штучно до нас привнесене свято російської армії-окупанта, я цілком природно зупинив свій вибір на 14 жовтня»,  — зазначив Петро Порошенко

Номер слайду 7

День українського козацтва Для українських козаків день Покрови Божої Матері також був найбільш шанованим святом, адже їхню церкву було присвячено саме Діві Марії. У цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Після зруйнування Запорізької Січі в 1775 році козаки, що пішли за Дунай на еміграцію, взяли з собою образ Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Українi воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова. День українського козацтва почали відзначати в Україні з 1999 року, коли Леонід Кучма впровадив це свято своїм Указом від 7 серпня 1999 року.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Як відомо, це свято Покрови знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: «Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла!»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини. І схиляємо голови перед пам’ятю воїнів, котрі віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Вічна їм слава! Бажаємо нашим героям міцного здоров'я, добра і щастя, сили і незламної віри у перемогу. І щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

День захисника Вітчизни – Мужності й геройства свято . І ми вклоняємося тим, Хто літ тому назад багато І тим, хто нині з автоматом Наш спокій береже і захищає, Всю нашу велику родину, Рідну землю свою – Україну.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу! Презентацію підготувала вчитель Запорізької школи-інтернату №1 Мірніченко Н.М.

ppt
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
21 лютого
Переглядів
48
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку