1. Назви предметів домашнього побуту.*Бартка, -й, ж. Маленька сокира. *Ґирлиґа - Ціпок, часто загнутий на кінці, яким користуються пастухи, старі люди тощо.*Дзьобня, -і, ж. Гуцульська вовняна торба. *ЕЩЕ Забава, -й, ж. 1. Розвага, гра. 2. Те, що дає розвагу, втіху.*Кашиця, -і, ж. Дерев'яна або кам'яна загата по берегах гірської річки для захисту берегів від розмивання *Копиця, -і, ж. 1. Невеличкий стіжок сіна, соломи тощо. 2. Те саме, що копа. Стіжок із 60 - и снопів хліба, складених колоссям усередину й покритих одним снопом зверху *Лавиця, -і, ж. Дошка (або кілька дощечок) на стояках (іноді прикріплена до стіни), на яку сідають або кладуть, ставлять що - небудь; ослін *Острива, -й, ж. Закріплена вертикально на поверхні землі верхня частина стовбура дерева (переважно смереки), на яку складають сіно або снопи. *Пістоля, -і, ж. Пістолет. **Поліг, -логу, ч. 1. Низовинна рівнина. 2. Покіс, скошена трава.
*Тобівка, -й, ж. Гуцульська шкіряна торба з орнаментом, яку носять на ремені через плече *Топірець, -рця, ч. 1. Сокира з довгим держаком, що використовувалась як зброя. 2. Сокира на довгому держаку, звичайно, прикрашена інкрустацією, різьбленням. Назви посуду.*Посуд. Барильця, -ів, мн. Невеличка посудина для рідини, найчастіше з дерева, з двома днищами і опуклими стінами, стягнутими обручами. Нові бербениці й барильця німують в кутку, хоч тільки занукай до них - і обізветься голос, що там жив.*Посуд. Бербениця, -і, ж. Діжечка, барило - бондарський посуд заввишки приблизно в один метр, діаметром 35 - 45 сантиметрів з двома денцями, верхнє дно при потребі відбиралося. Бербениця служила для зберігання і транспортування молочних продуктів: бринзи, гуслянки, будзу. Бербеницю можна покласти у бисаги й вантажити на коня.*Посуд. Коновка, -й, ж. Металева або дерев'яна посудина з дужкою для носіння і зберігання води тощо, заввишки приблизно 50 сантиметрів, діаметр дна ширший від верха, з дерев'яним вухом. *Посуд. Путина, -й, ж. Посудина для молока або для виготовлення сиру.*Начиння, -я, с. 1. Знаряддя праці, що необхідні для виконання будь-якої роботи. 2. Господарські речі, які служать для приготування, подачі, зберігання їжі, напоїв; посуд.