Презентація "Дієслова, протилежні за значенням"

Про матеріал
Презентація містить творчі вправи для роботи за темою "Дієслова, протилежні за значенням" у 2 класі. Метою завдань є збагачення активного словника дітей, розвиток зв'язного мовлення. Буде корисним під час дистанційного навчання для активізації діяльності молодших школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Протилежні за значенням дієслова. Боронитися – Дружити – Давати – Забороняти – Мовчати – Нагрівати – Погоджуватись –Руйнувати - нападативорогуватизабиратидозволятиговоритиохолоджуватизаперечуватибудувати

Номер слайду 2

Прочитайте розповідь, замініть дієслова на протилежні за значенням. Запишіть утворений текст. Починався день. Зійшло сонечко. Защебетали пташки. Квітка розкрила свої пелюстки. Прокинувся колючий їжачок у своїй хатинці під шипшиною. Все навколо ожило.

Номер слайду 3

Встановити відповідність між дієсловами, протилежними за значеннями. Сховати хворіти. Наближатися сумувати. Розтавати знайти. Одужувати віддалятися. Радіти замерзати

Номер слайду 4

Прочитати прислів’я, знайти дієслова, протилежні за значенням. Всяк хоче взять, а ніхто не хоче дать. Знаєш – кажи, не знаєш – мовчи. Ластівка день починає, а соловей кінчає. Не плач, як загубиш, не радій, як знайдеш. Добро завжди пам’ятай, а лихе – забувай. Балаканням роботи не почнеш і не закінчиш. Краще віддати своє, ніж взяти чуже.

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
3368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку