Презентація “ Ділові люди...Черговий по станції — гройссмейстер залізниці!”

Про матеріал
“ Ділові люди...Черговий по станції — гройссмейстер залізниці!” 2 слайл. Залізничний транспорт – основа економіки Держави, від сумісної, ритмічної, злагодженої роботи якого залежить розвиток і процвітання України! 3 слайд. Я вважаю, що для кожного залізничника залізниця це щось більше ніж просто місце роботи та засіб пересування. Залізниця-це життя, рух вперед!!! 4 слайд. В житті ми рідко звертаємо увагу на працюючих залізничної дороги. І це добре: значить, вони гарно трудяться. Називаючи їх усіх залізничниками, ми не замислюємося, які різноманітні професії приховуються за тим найменуванням. 5 слайд. Зараз відбудеться знайомство з професією «Черговий по станції» Кажуть, що черговий по станції – це професія з характером! 6 слайд. Професія чергового по станції з’явилася після трагічного випадку в 1840 році . Два поїзда зіткнулись і виявилося, що для забезпечення безпеки руху поїздів одного тільки розкладу руху недостатньо, на станції потрібна людина, яка особисто буде контролювати ситуацію! 7 слайд. Раніше черговий по станції називався "станційний агент". Неодмінний його атрибут - це червоний кашкет. Ніхто на залізниці більше не мав право його носити. 8слайд. Черговий по станції —це змінний працівник начальника станції, який одноособово розпоряджається прийманням, відправленням і пропуском поїздів. 9 слайд. І тільки їй (чи йому) видно на пульт-табло всю станцію цілком. І тільки він знає як краще скласти маршрут руху по всім коліям своєї станції!!! 10 слайд І тільки черговому відомо, як зв’язати в одне ціле роботу залізничників всіх служб — і машиністів, і працівників вагонної служби, і колійників та багато інших. Тому що саме черговий по станції є єдиним повноважним командором зміни!!! 11слайд Сучасне місце роботи чергового – це автоматизоване робоче місце, що представляє собою монітори, які відображають всю динаміку поїзної моделі станції. 12 слайд І одним натисканням компьютерної мишки, черговий по станції вертуозно керує рухом поїздів по коліям станції так, ніби гройссмейстер переставляє шахмати на шахматній дошці! важаю, що без цієї професії складно уявити роботу залізниці, або підприємств. Якщо б не було таких спеціалістів, на залізниці була б постійна плутанина та хаос. Були б аварійні ситуації, зіткнення поїздів, машиністи би не знали, в який час їм відправлятися зі станції та по якому маршруту слідувати. 13 слайд На посаді ДСП може працювати тільки відповідальна, самостійна людина, що може швидко реагувати та приймати правильні рішення на зміни в поїздних обставинах. Хай же розклад руху буде строгим, І щоб грів, як соняшний мотив, Щоб була щасливою дорога, Щоб надійним був локомотив! Дякуємо за увагу! До нових зустрічей !
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Виклаач ВСП “ПФККНУ”Серебякова О. О. ДІЛОВІ ЛЮДИ.... ЧЕРГОВИЙ ПО СТАНЦІЇ - ГРОЙССМЕЙСТЕР ЗАЛІЗНИЦІ !

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

“МОЯ ПРОФЕСІЯ – МОЄ МАЙБУТНЄ!”

Номер слайду 5

Черговий по станції

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Раніше черговий по станції називався "станційний агент" . Неодмінний його атрибут- це червоний кашкет . Ніхто на залізниці більше не мав право її носити.ІСТОРИЧНІ ФАКТИ

Номер слайду 8

ЧЕРГОВИЙ ПО СТАНЦІЇ — змінний працівник начальника станції, який розпоряджається прийманням,відправленням і пропуском поїздів,маневровою роботою,а також іншими переміщенннями рухомого складу на головних і приймально-відправних коліях станції.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Хай же розклад руху буде строгим,І щоб грів, як соняшний мотив,Щоб була щасливою дорога,Щоб надійним був локомотив!

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку