Презентація: "Дисципліни з легкої атлетики"

Про матеріал
Дисципліни з легкої атлетики. Для ознайомлення учасників навчального процесу з різновидами легкої атлетики. Використання ну уроках різних форм навчання, також на виховних заходах для мотивації вести здоровий спосіб життя. Розвиває ціннісний компонент в учнів усвідомлювати, що «Легка атлетика» є важливим засобом підвищення соціальної активності людей, задоволення їх моральних запитів тощо; Матеріал не включає усі дисципліни з легкої атлетики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дисципліни з легкої атлетики

Номер слайду 2

Легка атлетика – вид спорту, що поєднує такі дисципліни як: ходьба, біг, стрибки (у довжину, висоту, потрійний, з жердиною), метання (диск, спис, молот, іштовхання ядра) і легкоатлетичні багатоборства.

Номер слайду 3

Спринт (від англ. sprint) — сукупність легкоатлетичних дисциплін, де спортсмени змагаються з бігу на короткі (спринтерські) дистанції по стадіону. Спринтом вважаються дистанції до 400 метрів включно. У програму Олімпійських ігор включений гладкий біг на 100, 200 та 400 метрів у чоловіків і жінок, естафетний біг 4x100 і 4x400 метрів у чоловіків та жінок.

Номер слайду 4

Метання списа — легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання в метанні списа на відстань.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Стрибки з жердиною — легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання на подолання висоти з використанням гнучкої жердини.

Номер слайду 8

Біг з перешкодами — бігова дисципліна легкоатлетичних змагань, в якій спортсмени проходять дистанцію, долаючи спеціально встановлені широкі й високі бар'єри й перестрибуючи ями з водою.

Номер слайду 9

Біг з бар'єрами— сукупність легкоатлетичних дисциплін, де спортсмени змагаються у спринтерських видах бігу, під час якого спортсменам необхідно долати бар'єри.

Номер слайду 10

 естафета у спринті  (від італ. Staffetta) — вид командного спортивного змагання, яке складається з низки завдань, що виконуються різними членами команди, при чому виконання наступного завдання розпочинається тільки після завершення попереднього.

Номер слайду 11

Стрибки у довжину — вид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються, хто далі стрибне, відштовхнувшись з-за певної лінії. В програму спортивних змагань здебільшого входять стрибки в довжину з розбігу, хоча існує різновид стрибків у довжину з місця.

Номер слайду 12

Крос не є олімпійським видом спорту, а також не фіксуються рекорди.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Рух – це життя, займайтесь спортом.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
777
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку