Презентація "Дивна звичка"

Про матеріал
Презентація є супроводом до уроку літературного читання у 2 класі за темою "Сторінка поетичної майстерні. А.Костецький «Дивна звичка» (скорочено). "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анатолій Костецький«Дивна звичка»Підготувала вчитель початкових класів Курилівського ліцею Купянської районної ради Бородай Олена Василівна

Номер слайду 2

ЧИСТОМОВКАШу- шу- шу - чистомовки я пишу. Ят – ят – ят – їх пишу для всіх малят. Ки –ки –ки - всі говорять залюбки. Ло – ло –ло - щоб чисте мовлення було.

Номер слайду 3

Скоромовка Глянь: В лелечій У оселі В білих Льолях Милі Лелі. Лелі, Леленьки Малі У кубельці, У теплі.

Номер слайду 4

Рішучість до нас на урок завітала,Аж ось енергійність її наздогнала. Завзяття з умінням до класу прийшли. Й любов до знань із собою взяли. Терпіння й активність теж не забарилисьІ творчість, звичайно, до класу з'явилась. Якщо об'єднати ці риси в єдине ціле,То можна сміливо нам братись за діло. Якщо ж вони стануть усі в один ряд,То вийде відмінний у нас…………

Номер слайду 5

Голівки - щоб думати. Оченята - щоб все бачити. Вушка – щоб все чути;Уста - щоб говорити, посміхатися, відповідати. Ручки – щоб їх піднімати, на уроці працювати. Серце - ….............................

Номер слайду 6

Гра «Шифрувальник».

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Гра «Добери риму»На лугу травичка нова. І скубе її ... . А в квітках сидять ... , Бо уже гримлять ... . Відгримлять — і геть підуть. Для нас райдуги... зійдуть!

Номер слайду 9

Анатолій Костецький«Дивна звичка»

Номер слайду 10

Народився А. Г. Костецький у Києві в сім’ї вчителів. У 5 років хлопець сам читав і писав, навчився грати в шахи й плавати. Відтоді не розлучався зі спортом, книгою,пером.

Номер слайду 11

Гра «Закінчи речення»Уроки - ……….. Поїв - …………. До дошки -……. Вдома - ……….. Секрету - ……..

Номер слайду 12

Творче завдання- Порахуйте, будь ласка, скільки разів у вірші зустрічається слово Я?

Номер слайду 13

Умій сказати, умій і змовчати. Треба знати, що і де казати. Ввічливість нічого не коштує, але багато дає. Яка головонька, така й розмовонька.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Вивчити вірш напам'ять Творче завдання (за бажанням): - спробувати скласти власні віршовані рядочки; - намалювати малюнок до вірша.

pptx
Додано
11 жовтня 2019
Переглядів
2263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку