Презентація "Дизайн середовища.Інтер’єр. Екстер’єр "

Про матеріал
Презентація знайомить з поняттями інтер'єру,екстер’єру; ознайомлює учнів з етапами роботи над дизайн-проектами. Додаються фото сучасного дизайну інтер'єру та екстер’єру будинків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизайн середовища Інтер’єр. Екстер’єр Мистецтво 7 клас Підготувала вчителька мистецтва Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

Інтер’єр Тільки-но ми переступаємо поріг і входимо до будь-якого будинку, як потрапляємо до особливого для людини світу — інтер’єру. Перед нами ніби розкривається «портрет приміщення» із середини, тобто вигляд квартири, готелю, театру, офісу, кафе, шкільних залів тощо.

Номер слайду 3

Інтер’єр (від фр. interieur — внутрішній) — 1) організований у функціонально-естетичному відношенні простір усередині будівлі; 2) зображення інтер’єру — жанр образотворчого мистецтва.

Номер слайду 4

Дитяча кімната

Номер слайду 5

Вітальня

Номер слайду 6

Офіс

Номер слайду 7

Чернівецький театр ім. О. Кобилянської

Номер слайду 8

Кафе

Номер слайду 9

Шкільний зал

Номер слайду 10

В інтер’єрі можуть бути виражені різноманітні відтінки почуттів і настроїв людини: радість, смуток, роздуми; він може бути святковим або будемо скромним, затишним або холодно-парадним…

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Інтер’єр кімнати здатний чимало розповісти про свого господаря: хто він, чим захоплюється, який має характер. Про все це уважному спостерігачеві «говорять» речі, їх розташування відповідно до призначення, стан житла загалом.

Номер слайду 13

Які речі характерні для інтер’єру української та румунської хати? Інтер’єр української традиційної хати Інтер’єр румунської традиційної хати

Номер слайду 14

Створення інтер’єру — це, безперечно, справжнє мистецтво. Для створення комфортного простору для людини кожна річ має знати своє місце відповідно до її призначення.

Номер слайду 15

Дизайнер інтер’єру — це фахівець, який оформляє й облаштовує внутрішні приміщення будівель; він — творець простору, і від нього залежить, як люди будуть почуватися в цьому приміщенні.

Номер слайду 16

Починає роботу дизайнер із з’ясування побажань і вподобань замовників. Свій задум спочатку зображає на ескізах.

Номер слайду 17

Потім за допомогою комп’ютерної графіки створює у тривимірному зображенні макет, який надає уявлення про те, як у реальності буде виглядати інтер’єр.

Номер слайду 18

Важливим елементом дизайну інтер’єру є колір. Саме від кольору шпалер, меблів, штор, килимка залежить неповторність і затишок кімнати.

Номер слайду 19

Колірна гармонія. Теорія напівтонів. Її розробив у XIX ст. французький художник Ежен Делакруа. Він першим зобразив так званий колірний трикутник, вершини якого вказують на основні кольори (жовтий, червоний і синій), ребра — на додаткові (зелений, оранжевий, фіолетовий), які утворюються, якщо змішати основні.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Екстер’єр А тепер вийдемо за межі будинку й озирнемося довкола, спробуємо проаналізувати зовнішній вигляд будівель, тобто їхній екстер’єр.

Номер слайду 23

Екстер’єр (від фр. еxterieur, від лат. еxterior — зовнішній, антонім — інтер’єр) — художній або архітектурний зовнішній вигляд, оформлення будівлі, автомобіля, будова тіла тварин (коней, собак), що забезпечує людині естетичне сприйняття.

Номер слайду 24

Для сучасного екстер’єрного дизайну характерне «наближення» до природи, включення в екстер’єр природних елементів (зелень, басейни тощо).

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Будівництво екстер’єрів будівель для дітей, зокрема ігрових майданчиків, має свої особливості, адже дизайнери прагнуть зацікавити маленьких відвідувачів виразністю форм, гармонією насичених кольорів, оригінальним плануванням.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

«Діснейленд» Найперший у світі парк розваг «Діснейленд» було відкрито в середині минулого століття в місті Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія, США). На сьогоднішній день «Чарівне королівство» є найбільш відвідуваним парком розваг. У його центрі розташований казковий «Замок Попелюшки», екстер’єр якого став символом самої «The Walt Disney Company» та її мультфільмів.

Номер слайду 37

Діснейленд онлайн: парк-розваг запустив віртуальну версію своїх атракціонів

Номер слайду 38

Віртуальна екскурсія Своїм шанувальникам, YouTube-канал Virtual Disney World пропонує віртуальну версію своїх атракціонів. На каналі зібрані панорамні відео, зняті на кращих гірках Діснейленду − від подорожі на гору Еверест до космічного корабля «Вартових галактики». Virtual Disney World пропонує формат 360 градусів: під час віртуальної подорожі можна розглядати все з усіх сторін. Відео також можна дивитися у VR-окулярах.

Номер слайду 39

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.6
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Анна Приймак
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
  4. A Olga
    Дякую за розробку презентації.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 7 клас (Масол Л.М., Гайдамака О.В., Кузьменко Г.В.. Лемешева Н.А.)
Додано
10 березня 2021
Переглядів
8572
Оцінка розробки
4.6 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку