Презентація для предмета "Бухгалтерський облік" на тему «Облік операцій на поточному рахунку»

Про матеріал
Презентація для проведення уроків виробничого навчання з професії "Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, а також для предмета "Бухгалтерський облік" на тему «Облік операцій на поточному рахунку»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Облік операцій на поточному рахунку»

Номер слайду 2

ЗМІСТВступ Відкриття поточних рахунків фізичним особам. Переоформлення та закриття рахунка. Документальне оформлення операцій з коштами на рахунках в банку. Бухгалтерський облік руху грошових коштів на банківських рахунках. Висновки Охорона праці

Номер слайду 3

Вступ. В умовах, коли Україна переходить до ринкових відносин, особливе значення має набуття професійних знань, навичок та вміння працівниками, зайнятими в найрізноманітніших сферах економіки та управління, в пошуках вірних и обгрунтованих управлінських підходів та рішень з метою підвищення ефективності роботи підприємств, об’єднань та інших господарських структур.

Номер слайду 4

ВІДКРИТТЯ ПОТОЧНИХ РАХУНКІВ ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ. Суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні та фізичні особи) для зберігання коштів і здійснення всіх видів банківських операцій від­кривають рахунки в банках на власний вибір і за згодою цих банків.

Номер слайду 5

поточні рахунки, що відкриваються для зберігання грошових коштів та здійснення всіх видів банківських операцій;бюджетні, що відкриваються підприємствам, яким виділяю­ться кошти за рахунок державного або місцевого бюджетів для ці­льового їх використання:кредитні, що відкриваються в будь-якій установі банку, котра має право видавати кредити депозитні, що відкриваються між власником рахунка та установою банку на визначений строк. Підприємства та їхні відокремлені підрозділи можуть мати такі рахунки в національній валюті:

Номер слайду 6

Банківські рахунки в іноземній валюті поділяються на:поточні;розподільчі;кредитні;депозитні (вкладні).

Номер слайду 7

ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ ТА ЗАКРИТТЯ РАХУНКА. Поточні рахунки закриваються в установах банку:а) на підставі заяви власника рахунка;б) на підставі рішення органу, на який законом покладено функції щодо ліквідації або реорганізації підприємства;в) на підставі відповідного рішення суду або господарського суду про ліквідацію підприємства;г) на інших підставах, передбачених чинним законодавством України чи договором між установою банку та власником рахунка.

Номер слайду 8

ДОКУМЕНТАЛЬНЕ ОФОРМЛЕННЯ ОПЕРАЦІЙ З КОШТАМИ НА РАХУНКАХ В БАНКУ. До первинних розрахунково-грошових документів відносяться :розрахункові чеки платіжні доручення платіжні вимоги-доручення платіжні вимоги, об’ява на внесення готівкою грошовий чек тощо.

Номер слайду 9

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК РУХУ ГРОШОВИХ КОШТІВ НА БАНКІВСЬКИХ РАХУНКАХ. Рахунок 31 "Рахунки в банках” призначено для обліку наявності та руху грошових коштів, які знаходяться на рахунках у банку, і які можуть бути використані для поточних операцій.

Номер слайду 10

Цей рахунок активний, балансовий, призначений для обліку господарських засобів - грошових коштів, має такі субрахунки:311 "Поточні рахунки в національній валюті”;312 "Поточні рахунки в іноземній валюті”;313 "Інші рахунки в банку в національній валюті”;314 "Інші рахунки в банку в іноземній валюті”.

Номер слайду 11

ВИСНОВКИЗа умов ринкової економіки кожне підприємство для здійснення розрахунків з іншими підприємствами, організаціями та робітниками підприємства і окремими особами, для безготівкового обігу, а також зберігання власних коштів має відкриті в установах банків розрахункові рахунки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. ST VA
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Економіка (профільний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
14 травня 2021
Переглядів
1392
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку